Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misterul apariției pe front generalului Gherasimov (ISW)

DW
Valeri Gherasimov

Ministerul Apărării al Federației Ruse continuă să-l poziționeze pe șeful Statului Major General rus, generalul de armată Valery Gherasimov, ca un comandant efectiv responsabil de teatrul de operațiuni militare din Ucraina, a anunțat Institutul pentru Studiul Războiului într-un raport zilnic.

Institutul a remarcat că Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip la 1 august în care Gherasimov inspectează un post de comandă avansat din vestul regiunii Zaporizhzhia și primește un briefing despre operațiunile ucrainene și apărarea rusă în zonă.

„Această înregistrare video este una dintre primele apariții publice ale lui Gherasimov după revolta din 24 iunie organizată de fondatorul PVK Wagner, Yevhen Prigozhin, și indică faptul că Ministerul Apărării al Federației Ruse continuă să evidențieze rolul lui Gerasimov ca comandant de teatru”, raportează analiștii ISW. a spus.

Anterior, unele surse ruse susțineau că generalul colonel Mykhailo Teplinsky l-a înlocuit pe Gherasimov în funcția de comandant al operațiunilor militare din Ucraina după revolta „Wagner”. Cu toate acestea, ISW a subliniat că nu a reușit să verifice zvonurile relevante și consideră că Gerasimov este probabil să își păstreze nominal poziția în Forțele Armate Ruse.

„În videoclipurile Ministerului Apărării, Gherasimov este înfățișat ca arhitectul operațiunilor rusești de apărare într-unul dintre sectoarele contraofensivei ucrainene din sud. Acest rol a fost atribuit anterior fostului comandant adjunct al Grupului Comun de Forțe din Ucraina, generalul de armată Serhiy Surovykin și fostul comandant al Armatei 58 Combinate (Districtul Militar de Sud) către generalul-maior Ivan Popov înainte de probabila lor demitere, care a avut loc pe 28 iunie și 15 iulie din cauza unei confruntări cu Gerasimov și a nerespectării acestora. cu ierarhia din Ministerul Apărării al Federației Ruse”, se arată în raportul ISW.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.