Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MISTERUL de la Cluj: Cele două persoane depistate cu noua tulpină de coronavirus nu au călătorit în Marea Britanie şi nu au legătură între ele

DW.com
covid 3d

Cele două persoane din judeţ depistate cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, cu vârste de 29 respectiv 54 ani, nu au călătorit în Marea Britanie şi nu au legătură între ele, precizează sâmbătă Prefectura Cluj, subliniind că acestea sunt rezidente în Cluj, provenind din alte judeţe.

”Referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică, este vorba de 2 persoane cu vârsta de 29, respectiv 54 ani, cu domiciliul în alte judeţe şi rezidenţi în jud.Cluj. Aceştia au fost confirmaţi pozitiv cu Covid19, iar ulterior, în urma procesului de sintetizare a probelor, s-a constatat existenţa tulpinii britanice”, anunţă Prefectura.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

Cele două persoane au fost izolate la domiciliu pe perioadă de 14 zile, fiind depistate pozitiv cu COVID-19 în 14 ianuarie. Starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare.

”Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenită din aceasta zonă”, menţionează reprezentanţii Prefecturii, care adaugă că nu există nicio legătură epidemiologică între cele 2 cazuri.

Citește și: Daniel Suciu, deputat PSD: ‘Noi credeam că domnul Tătaru este un exemplu de ‘aşa nu’, dar se pare că domnul Voiculescu îl întrece cu brio chiar și pe domnul Tătaru’

MedLife a anunţat vineri că, din 79 de probe de SARS-CoV-2 recoltate din mai multe oraşe ale ţării, în cadrul unui studiu, 10 conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Dintre acestea, şase provin din Bucureşti, iar câte două din Vâlcea şi Cluj. Specialiştii consideră, astfel, că există posibilitatea unei transmiteri comunitare a noii tulpini.

Informaţia a fost confirmată ulterior de Ministerul Sănătăţii, care a precizat că sunt încă 10 noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, totalul la nivelul ţării fiind de 15 cazuri.

Citește și: Dacian Cioloș: ‘Trebuie asumată situația ca atare și reformat sistemul fără milă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.