Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitingul PNL, DESFIINȚAT: Un fel de întâlnire de genul alcoolicilor anonimi

Inquam Photos / Octav Ganea
miting pnl

Partidul Naţional Liberal a organizat, duminică, în Piaţa Revoluţiei din Capitală, un miting pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare, dar şi de susţinere a propunerii lui Dacian Cioloş ca premier după alegeri.

Președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, preotul Chris Terhes, a analizat și criticat în termeni foarte duri mitingul PNL, spunând că „a fost un fel de întâlnire de genul alcoolicilor anonimi, unde vine câte unul și explică că trebuie să te uiți în tine, să te schimbi pe sine, să fii onest, să recunoști că bei, etc”.

Analist militar, AVERTISMENT pentru România: Rusia pregăteşte un atac preventiv

De foarte mult timp nu am vazut un discurs public mai slab si lipsit de substanta, entuziasm si viziune ca si cel a lui Ciolos de duminica seara. Ciolos a aratat nu doar grave carente in a intelege democratia, dar si faptul ca nu intelege rolul unui om politic in societate. PNL a platit mii de oameni sa vina sa asculte mai degraba o penibila conferinta de "dezvoltare personala" a unui guru, decat viziunea unui om politic care vrea sa duca Romania intr-o directie pozitiva.

Mitingul organizat de PNL a fost un fel de intalnire de genul alcolicilor anonimi, unde vine cate unul si explica ca trebuie sa te uiti in tine, sa te schimbe pe sine, sa fii onest, sa recunosti ca bei, etc. Cu tot respectul, dar pt astfel de discursuri mergi la psiholog, terapist, te uiti la un tele-evanghelist, nu stai in frig in piata sa-l asculti pe un prim ministru cum bate campii”.

Incredibil! România importă sute de mii de tone de pâine congelată

Cât despre discursul premierului, Chris Terhes spune că „platitudinile din discursul lui Cioloș au fost atât de penibile încât tot entuziasmul le-a pierit celor din piață”:

Ciolos a vorbit zeci de minute si abia s-au auzit aplauze din cand in cand. Puteai vedea pe fetele oamenilor din piata tristetea si lipsa de speranta. La un asemenea discurs, nici nu e de mirare.

De exemplu, Ciolos a spus: "Din punctul meu de vedere, onestitate, bun simt, faptul de a munci cinstit si de a astepta o remuneratie dupa o munca cinstita nu sunt iluzii."

Si comunistii ziceau ca “nici munca fara paine, dar nici paine fara munca”. Ma indoiesc insa ca pana la Ciolos era iobagie si sclavagism in Romania, iar oamenii nu erau platiti pentru munca lor. Deci sa afirmi ca “a munci cinstit si ... a astepta o remuneratie dupa o munca cinstita nu sunt iluzii” este ca si cum te-ai lauda cu apa calda, care nu este o iluzie.

Apoi, discursul public a lui Ciolos s-a exat pe cat e el de "onest" si cum oamenii aia adunati cu arcanul in Bucuresti trebuie sa se intoarca acasa se schimbe pe sine.

Cand un om politic iti vorbeste despre cat e el de onest si sincer stii ca inseala si minte.

Daca dupa Ciolos rolul unui prim-ministru este sa schimbe sinele persoanelor ori sa le faca mai bune, atunci un preot, pastor ori psiholog ar fi cei mai buni pt pozitia de prim-ministru. Guru in dezvoltare personala nu face parte din fisa postului unui prim-ministru.

Ciolos a mai spus ca el se ghideaza numai dupa propria constiinta, ”cea care izvoraste din inima”, ca mai incolo sa spuna ca Romania nu are nevoie de lideri mesianici.

Facandu-se pe sine, lui insusi, cauza suficienta, Ciolos se comporta exact cum au facut-o toti tiranii lumii, care se ghidau dupa propria inima si constiinta cand actionau. Stalin, Hitler, Ceausescu, Mao si alti tirani si dictatori, toti au crezut in inima lor ca fac bine ceea ce fac.

Cea mai mare greseala pt un om, mai ales aflat la putere, este sa se ghideze dupa inima.

“Inima omului este mai vicleană decât orice şi foarte stricată! Cine o va cunoaşte?”, a spus profetul Ieremia (Ier. 17, 9).

“Pentru ce cugetaţi rele în inimile voastre?” (Matei 9, 4), le-a zis Isus fariseilor. Remarcati ca Isus nu spune ca respectivii cugetau cele rele in minte, cum te-ai astepta, ci in inima.

“Pui de vipere, cum puteţi să grăiţi cele bune, odată ce sunteţi răi? Căci din prisosul inimii grăieşte gura.” (Matei 12, 34), a spus Isus in alta parte.

Pavel explica in scrisoarea catre Romani ca simte in el o lupta intre doua legi, legea mintii – care il impinge sa faca binele – si legea inimii/carnii – care-l face sa savarseasca raul pe care nu-l doreste –.

Tocmai pentru ca inima este atat de vulnerabila, inca din Vechiul Testament (cca 1250 iCr.) Dumnezeu a dat Legea, ca poporul sa se raporteze la ceva scris si concret, care e in afara persoanei si la care toata lumea se poate raporta in mod egal.

Un om politic trebuie sa se ghideze dupa lege si ratiune, nu dupa propria sa inima. Cand un om politic ia decizii dupa inima sa si nu dupa ratiune, aduce nenorocire propriului sau popor.

Cel mai recent exemplu este Venezuela, unde oamenii mor de foame pt ca Hugo Chavez a instaurat socialismul, care are un mesaj ce da bine la inima, dar care rational si empiric (bazat pe experientele anterioare) iti arata ca nu lucreaza.

Apoi, evaluarea unui om politic se face dupa cele ce a facut, nu dupa cat de onest spune ca a fost. Cum poti masura, cuantifica onestitatea unui om politic?

Iar ca sa vedeti cat de “onesti” sunt Ciolos si cei din conducerea PNL, dupa ce spun ca Romania nu are nevoie de lideri mesianici, PNL il prezinta pe Ciolos ca salvatorul Romaniei, desi acesta nu candideaza.

Democratia nu e perfecta, dar e cea mai buna forma de guvernamant pana in acest moment. Baza democratie este votul.

Cand un om vrea doar sa conduca intr-o democratie numai pe baza de numire, fara sa participe in alegeri si sa fie validat prin vot, e un semn ca omul respectiv desconsidera democratia.

"Pentru mine Romania guvernata cu bun simt inseamna Romania guvernata prin asumarea propriei constiinte", a spus Ciolos.

Oferta electorala a PNl-ului este de domeniul psihiatriei: votati-ne pe noi ca sa-l propunem pe Ciolos premier, care nu candideaza si nici macar nu e in PNL, dar care daca devine premier va guverna dupa propria constiinta, nu dupa un program politic asumat ori propus de partid. Atunci de ce sa votezi cu PNL?

Cei de la conducerea PNL chiar au nevoie de terapie. In grup”, este mesajul postat de Chris Theres, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.