Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Petru l-a premiat pe preotul care a ridicat pe malul Nistrului o biserică maramureșeană în cinstea Sf. Brâncoveni

www.basilica.ro
mitropolitul petru

Preotul Sorin Huluță-Saftiuc din Soroca a fost distins luni, 16 august 2021, cu Crucea Mitropoliei Basarabiei.

„Părintele Paroh, în anii săi de activitate, a reușit ca pe malul Nistrului, să ridice o biserică deosebit de frumoasă, de lemn, în stil maramureșean, iar acest fapt a dus la aprecierea Mitropolitului Basarabiei care i-a oferit acest dar de mult preț”, se precizează pe site-ul oficial al Mitropoliei, potrivit basilica.ro.

Evenimentul a avut loc de sărbătoarea Sfinților Brâncoveni, hramul bisericii maramureșene din Soroca. Mitropolitul Petru a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici din Arhiepiscopia Chișinăului.

A participat și un preot din Vrancea, Gabriel Macovei, paroh la parohia Broșteni 3 care este înfrățită cu Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca.

Preotul vrâncean a oferit Mitropolitului Petru o icoană pictată pe sticlă, iar parohului o Cruce de binecuvântare și diverse cărți de cult.

Preotul Sorin Huluță-Saftiuc a venit la Soroca din Onești, special pentru slujirea acestei parohii, în urmă cu unsprezece ani. În 2012 a reușit să edifice în locul micului paraclis al comunității actualul lăcașul de cult în stil maramureșean cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane.

Biserica a fost ridicată cu ajutorul comunității locale, dar și al Guvernului României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.