Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Teofan a instalat un nou protopop la Pașcani

Protopopiatul Pașcani are un nou protoiereu. Părintele Gheorghe Muraru, paroh în localitatea Pietrișurile, comuna Costești, a fost numit în locul Preotului Pavel Postolachi, care s-a pensionat după 31 de ani de slujire ca protopop.

Hirotesia noului protoiereu a avut loc joi, în cadrul unei întâlniri cu clericii din protopopiat, la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” din municipiu, sub președinția Mitropolitului Teofan, scrie doxologia.ro.

Fostul protoiereu și soția sa au primit, de la IPS Teofan,  „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei”. Părintele Mitropolit a apreciat prin această distincție rezultatele meritorii ale preotului Pavel Postolachi pe patru planuri: familie, parohie, protopopiat și construcția catedralei.

„Pentru mine, ca protopop, prioritară a fost misiunea sacramentală a preotului, întrucât în fața lui Dumnezeu avem de dat răspunsul”, a subliniat Pr. Pavel.

„A venit momentul când, nu neapărat trebuie să fac un pas înapoi, ci doar alături, pentru ca altcineva să preia steagul, ștafeta și pentru ca totul să meargă mai departe pe calea cea bună spre binele Bisericii și al Protopopiatului Pașcani. Aduc mulțumire lui Dumnezeu pentru toate!”, a spus părintele Pavel Postolachi.

După ce a fost prezentat clericilor, noul protoiereu a mărturisit că „datoria și primul gând în acest moment se îndreaptă spre Dumnezeu, care este este Izvorul a tot binele”.

„În fața acestei noi slujiri, la care Înaltpreasfințitul Părinte Teofan mă cheamă, mă plec cu smerenie și rostesc «Iată, vin să fac voia Ta, Dumnezeule», cu gândul și încrederea că tot El grăiește și lucrează prin Părintele meu Mitropolit, ca urmaș al Sfinților Apostoli, prin succesiunea apostolică. Având înainte cuvintele Mântuitorului – «Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi», îndrăznesc să cred că Domnul ne însoțește, ne îndeamnă și ne luminează pe măsura responsabilităților ce ni se încredințează și pe care ni le asumăm”, a spus părintele Gheorghe Muraru, noul protopop.

Repere biografice

Părintele Gheorghe Muraru s-a născut în data de 5 septembrie 1981, în localitatea Gura Bâdiliţei, comuna Vânători – Paşcani. A absolvit cursurile Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi în perioada 1996-2001, după care a urmat cursurile Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, secţia Pastorală, între anii 2001-2005. În perioada 2007-2009 a urmat cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăţi, secţia Istorică-practică.

În anul 2004 s-a căsătorit cu Elena Botezatu, absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, secţia Litere – Limba Engleză. Împreună au fost binecuvântați de Dumnezeu cu 5 copii.

Părintele Gheorghe Muraru a fost hirotonit diacon în data de 17 noiembrie 2005 şi preot în data de 21 noiembrie 2005, la Schitul Vovidenia din județul Neamţ, de către Patriahul Daniel, la vremea respectivă Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Are 16 ani de vechime ca preot paroh, fiind numit la Parohia Pietrișurile în luna decembrie 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.