Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Teofan: 'Ne preocupăm foarte mult de ceea ce cred oamenii despre noi și gândim prea puțin la ce gândește Dumnezeu despre noi'

basilica.ro
Mitropolitul Teofan

„Ne preocupăm foarte mult de ceea ce cred oamenii despre noi, de ceea ce vorbesc oamenii despre noi, și gândim poate prea puțin, uneori chiar deloc, la ce gândește Dumnezeu despre noi”, a afirmat Mitropolitul Teofan în cuvântul rostit duminică la Broscăuţi, jud. Botoşani.

Indiferent dacă trecem prin momente fericite sau prin ispite, ierarhul a spus că noi oamenii trebuie să privim întotdeauna către Hristos şi a explicat „cum se arată această țintire a ochilor inimii noastre către Dumnezeu”.

„Gândirea noastră la Dumnezeu se arată în participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, în lecturarea Sfintei Scripturi și în rugăciunea cât mai prezentă în viața noastră. Prin aceste trei lucruri avem ochii inimii ațintiți spre Dumnezeu”, relatează Basilica.ro.

Înaltpreasfinţia Sa a spus că aţintirea noastră către Dumnezeu se arată şi în dimensiunea îndreptată spre oameni:

„Dacă ai o familie binecuvântată, ții la ea cu tot sufletul, dai naștere copiilor cu care te-a binecuvântat Dumnezeu, atunci ochii tăi sunt îndreptați către Hristos. Dacă ai inimă bună și milostivă, îngrijindu-te de cel sărac de lângă tine, atunci inima ta este îndreptată spre Dumnezeu. Și dacă acolo unde te găsești, la locul de muncă, îți asumi cu demnitate, cu curaj, slujirea și responsabilitatea pe care le ai, și în această modalitate, ochii tăi sunt ațintiți către Dumnezeu”.

Mitropolitul a asemănat viaţa noastră cu o călătorie pe mare, în care ne putem avea vreme bună sau furtună. Indiferent de situaţie, Înaltpreasfinţia Sa a sfătuit să nu ne îndepărtăm de Hristos pentru a parcurge călătoria cu bine.

„Vremea vieții, când senină, când furtunoasă, trebuie să țină cont de lucrul cel mai important: de-a lungul călătoriei, Hristos să nu fie departe de noi”.

În duminica a noua după Rusalii, Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a sfinţit Biserica din Broscăuţi. În cadrul liturghiei, ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Andrei Berbeci. Va sluji în Parohia „Sfântul Gheorghe” Dămideni, Protopopiatul Săveni, județul Botoșani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.