Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MJ a organizat reuniunea platformei de cooperare a mediului de afaceri prevăzută de SNA

Inquam Photos / Octav Ganea
ministerul justitiei Inquam Photos

Ministerul Justiţiei (MJ) a organizat, miercuri, reuniunea platformei de cooperare a mediului de afaceri, prevăzută de Strategia Naţională Anticorupţie (SNA) 2016 - 2020. Reuniunea a fost condusă de secretarul de stat Marieta Safta, care a subliniat, în deschidere, faptul că îndeplinirea obligaţiilor din strategie este atât o obligaţie asumată la nivel intern, cât şi una monitorizată în mod constant de Comisia Europeană prin intermediul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, potrivit unui comunicat al MJ transmis Agerpres.

Marieta Safta a precizat că stadiul implementării SNA va face obiectul următorului raport al Comisiei Europene, care este aşteptat în luna iulie. "Secretariatul tehnic (...) a informat participanţii cu privire la demersurile realizate de instituţie pentru operaţionalizarea mecanismului de monitorizare a implementării SNA, posibilitatea finanţării acţiunilor din SNA prin intermediul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014 - 2020, precum şi cu privire la demersurile recente ale României de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, în special cele ale Ministerului Justiţiei de a deveni membru al Grupului anti-mită al organizaţiei", se mai arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, membrii platformelor şi-au exprimat disponibilitatea de a continua sprijinirea implementării SNA şi au prezentat cele mai recente demersuri realizate în acest sens în ceea ce priveşte integritatea mediului de afaceri, în special în rândul întreprinderilor publice. În cadrul întâlnirii s-au discutat şi temele misiunilor de evaluare tematică ce se vor desfăşura pe parcursul anului 2017, respectiv declararea cadourilor, protecţia avertizorului în interes public şi funcţiile sensibile. La întâlnire au participat reprezentanţi din Asociaţia Română a Băncilor, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Bayer România, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Camera de Comerţ Americană în România, Camera de Comerţ Britanico-Română, Centre for Advanced Research în Management and Applied Ethics, Deloitte, Telekom, Transelectrica, Orsin Management Consulting şi Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului din cadrul Ministerului Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.