Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MJ şi o şcoală din judeţul Arges au încheiat un protocol pentru Proiectul educaţional WE CAN BE COOL! - Un avocat şi un consilier psihopedagogic vor vorbi

Cristi Șelaru
Ministerul Justitiei

Proiectul educaţional „WE CAN BE COOL!”  urmăreşte ca, prin intermediul profesioniştilor, elevii să înţeleagă cât de importantă este libertatea, să  cunoască efectele nocive ale consumului de droguri, ce înseamnă adicţie şi care sunt consecinţele, arată comunicatul de presă al MJ, potrivit news.ro.

Proiectul va contribui, de asemenea, la dezvoltarea abilităţilor de comunicare, de muncă în echipă, de documentare, de asumare de responsabilităţi ale elevilor. Iniţiativa aparţine unităţii educaţionale, coordonate de către directoarea Şcolii Gimnazială Nr. 1 Vlădeşti din judeţul Argeş, Mihaela Ivan.

„Felicitări Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Vlădeşti, jud. Argeş, pentru implicarea în activităţi de prevenire a fenomenului traficului şi consumului de droguri. Ministerul Justiţiei a iniţiat programul la nivel naţional privind educaţia juridică în şcoli şi universităţi 2022 – 2025.  Este o prioritate a ministerului, iar în acest sens, avem încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Educaţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Uniunea Naţională a Barourilor din România. Vrem să ajungem la toate nivelurile de învăţământ (primar, secundar, liceal şi universitar) într-o manieră adaptată puterii de înţelegere a fiecărui participant. Sunt deja peste 600 de voluntari din toate profesiile juridice, iar lista e deschisă”, a declarat secretarul de stat din MJ Mihai Paşca

Tinerii şi copiii din mediul rural nu sunt feriţi de pericolele consumului de droguri. De aceea, foarte importantă este prevenţia. Şi rolul major revine aici educaţiei juridice şi accesului la informaţii corecte, pe care doar profesioniştii în domeniu le pot oferi. Iar pentru a avea succes, parteneriatul între sistemul educaţional şi cel juridic trebuie să reprezinte o constantă pentru asigurarea unei educaţii juridice de calitate, mai indică sursa citată.

“Şcoala Gimnazială nr. 1 Vlădeşti începe astăzi, prin semnarea parteneriatului cu Ministerul Justiţiei, implementarea proiectului de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor, o activitate necesară în comunitatea noastră. Iniţiatorii acestui proiect sunt chiar elevii noştri. Este urmarea firească a dezbaterilor din timpul   proiectului ,,FAST – Fii Avocat în Şcoala Ta”, derulat cu implicarea domnului avocat Adrian Rista. Sprijinul Ministerului Justiţiei este esenţial pentru a putea aduce tinerilor cele mai bune practici în domeniul prevenţiei şi este, în acelaşi timp, o confirmare a faptului că eforturile noastre sunt direcţionate correct”, a declarat Mihaela Ivan, directoarea al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Vlădeşti.

Proiectul este implementat şi coordonat în Şcoala Gimnazială Vlădeşti de o echipă de două persoane, care urmează să aibă săptămânal întâlniri cu elevii pentru a dezbate toate aspectele fenomenului consumului şi traficului de droguri:

1. Dna. Antonia Nicolae – profesor consilier psihopedagogic CJRAE Argeş

2. Dl. Adrian Rista – avocat, voluntar coordonator proiecte de prevenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.