Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MNAR găzduiește o expoziție despre traiectoria creativă a cinci dintre cele mai prolifice studiouri de design de produs din România

Obiective Turistice
Muzeul Național de Artă Contemporană

Expoziţia "Shaping Design. Together." va avea loc în perioada 5-13 iunie, în cadrul Romanian Design Week, la Muzeul Naţional de Artă al României. Aceasta va prezenta traiectoria creativă a cinci dintre cele mai prolifice studiouri de design de produs din România, investigând aportul acestora la creionarea scenei locale de design contemporan, a cărei dezvoltare îşi propune să o prezinte, arată News.ro.

Expoziţia investighează evoluţia designului contemporan din România, prezentând peste 40 de proiecte lansate în ultimii 9 ani, alături de poveştile designerilor şi a studiourilor care le semnează şi le-au făcut posibile: Agnes Lukacs, Dare to Rug, Radu Abraham, Dragoş Motica (AŞKIA R&D) şi Stardust Architects.

Astfel, proiectul îşi propune să ofere publicului larg o radiografie a designului românesc contemporan şi să demonstreze importanţa acestuia şi a industriilor creative în dezvoltarea culturală, socială, urbană şi economică, într-o perioadă în care inovaţia, creativitatea, dar mai ales solidaritatea se dovedesc ingrediente esenţiale în creionarea unui viitor sustenabil.

Sub semnul temei de anul acesta a Romanian Design Week, "together", dar şi din convingerea că dezvoltarea scenei creative locale este posbilă doar cu ajutorul multidisciplinarităţii, a colaborărilor şi a parteneriatelor strategice, expoziţia "Shaping Design. Together." este şi primul demers semnat de Cartierul Creativ, Romanian Design Week şi Muzeul Naţional de Artă al României, o colaborare ce va continua şi în jurul altor proiecte.

"Această expoziţie îşi propune să surprindă şi să sărbătorească acestă solidaritate şi coeziune, atât prin alăturarea unora dintre cele mai importante nume din designul de produs contemporan, dar şi prin demararea unui parteneriat strategic între Cartierul Creativ şi una dintre cele mai importante instituţii culturale din Bucureşti, cât şi din România - Muzeul Naţional de Artă al României - un parteneriat ce sperăm să devină un adevărat model de bune practici pentru dialogul dintre scena creativ-culturală independentă şi marile instituţii culturale. Cartierul Creativ este un proiect care îşi propune să valorifice dialogul şi colaborarea şi să potenţeze astfel industriile creative locale, cu obiectivul de a contribui la creşterea calităţii vieţii şi de a schimba naraţiunea oraşului, într-o perioadă în care avem nevoie mai mult decât oricând de accente de optimism”, a declarat Andrei Borţun - CEO The Institute, organizaţia care a iniţiat atât Romanian Design Week, cât şi Cartierul Creativ.

“Muzeul este viu, aflat într-o continuă transformare. Muzeul nu este doar o instituţie de depozitare şi conservare a unor obiecte, ci un spaţiu de expunere a conceptelor societăţii, aflându-se în slujba acesteia. MNAR urmăreşte să exprime public această funcţie a sa, de a lua parte la viaţa societăţii, de a sprijini demersuri creative, de a promova cultura şi creaţia românească. Organizarea ediţiei de anul acesta a Romanian Design Week este foarte importantă, mai ales în contextul pandemiei pe care o trăim: suntem împreună pentru cultură şi sprijinim iniţiative creative şi design-ul românesc, sub semnul identităţii naţionale”, menţionează Cristina Verona Tobi, manager interimar al MNAR.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

Expoziţia "Shaping Design. Together" este curatoriată de echipa Romanian Design Week (Maria Neneciu), conceptul arhitectural al expoziţiei este semnat de către Arh.Eliza Yokina (Senior Partner CUMULUS), iar conceptul grafic este coordonat de către Radu Manelici şi Sebastian Pren.

Proiectul este semnat de Cartierul Creativ, co-produs şi găzduit de Muzeul Naţional de Artă al României. Expoziţie prezentată de UniCredit Bank. Aceasta va inclusă în programul Romanian Design Week (RDW) 2021, care va avea loc în perioada 4-13 iunie, în mai multe spaţii din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.