Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moarte suspectă la Misk: Soldatul polonez care a dezertat și a fugit în Belarus a fost găsit spânzurat

Emil Cechko

Soldatul polonez Emil Cechko, care a dezertat în decembrie 2021 și a cerut azil în Belarus, a fost găsit mort la Minsk, relatează agenția de stat Belta din Belarus, citată de agenția Nexta.

Un soldat polonez a fost găsit spânzurat la locul său de reședință din Minsk. La fața locului s-a deplasat imediat o echipă de anchetă. A fost programată o expertiză medico-legală, aceasta urmând să fie efectuată de specialiști ai SCSE, scrie RT.

Anchetatorii au în vedere „toate versiunile posibile ale celor întâmplate”, inclusiv natura violentă a morții sale.

Amintim că un soldat al Diviziei a 16-a Mecanizate Pomeranian a Forțelor Armate Poloneze, Emil Chechko, a trecut granița și a cerut azil în Belarus pe 16 decembrie 2021 din cauza dezacordului său cu politica dură a Poloniei față de migranți. Pentru aceasta, un tribunal militar îl aștepta în patria sa. Ministerul Afacerilor Interne din Belarus a acceptat spre examinare o cerere de acordare a statutului de refugiat. Pe 27 decembrie 2021, Cechko a fost trecut pe lista de urmăriți în Polonia. A fost acuzat de dezertare. Pedeapsa maximă prevăzută este închisoare de până la 10 ani.

Pe 12 ianuarie, Comitetul de Investigații din Belarus a transmis o informare despre mărturia lui Cecko. Soldatul polonez a susținut că a trebuit să omoare oameni. În Belarus, pe baza mărturiei soldatului, a fost inițiat un dosar penal pentru crime împotriva omanității, propagandă de război și punerea în pericol cu ​​bună știință.

Pe 10 februarie, Cechko a spus că în timpul serviciului său la granița cu Belarus, în iunie anul trecut, forțele de securitate poloneze ar fi putut ucide între 200 și 700 de migranți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.