Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moarte SUSPECTĂ: a decedat patronul Korean Air, una din cele mai mari companii aeriene; familia sa se află într-un proces de corupție

Nairaland Forum
Cho Yang-ho

Controversatul patron al Korean Air, a cărui familie a fost implicată în mai multe scandaluri şi se afla în proces pentru corupţie, a decedat duminică la 70 de ani, a anunţat luni compania sud-coreeană, informează France Presse şi Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Augustin Lazăr redistribuie electoratul (ANALIZA)

Cho Yang-ho a decedat la două săptămâni după ce a fost înlăturat din consiliul de administraţie al Korean Air de către acţionarii care au refuzat la sfârşitul lunii martie să-i reînnoiască mandatul.

Compania a declarat că Cho a murit într-un spital din Los Angeles, fără a dezvălui cauzele decesului.

El era preşedintele grupului Hanjin şi controla aproximativ 30% din Korean Air, prin intermediul societăţii-mamă, Hanjin KAL.

Când a fost exclus din consiliul de administraţie, Korean Air a admis că votul i-a "slăbit uşor" poziţia lui Cho ca şef al companiei aeriene de transport, subliniind în acelaşi timp că el încă o controla.

Luni, Hanjin KAL a crescut la bursă la 24%, în timp ce Korean Air Lines a deschis cu o creştere de peste 6%.

Citește și: Clasamentul WTA: Simona Halep este tot mai aproape de locul I

"Acest deces pare să fi înlăturat riscurile asociate cu şeful, aşa cum erau numite, care apăsau asupra companiilor grupului Hanjin", a declarat un analist agenţiei sud-coreene de presă Yonhap. "Valorile grupului au fost afectate de o serie de polemici şi deficienţe implicând membrii familiei proprietare", a adăugat el.

Cu toate acestea, sub conducerea preşedintelui Cho Yang-ho, Korean Air a devenit una dintre cele mai mari companii din lume, deservind 124 de oraşe din 44 de ţări. El a condus de asemenea comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 de la Pyeongchang până la demisia sa cu doi ani înaintea competiţiei.

Korean Air a fost zguduită de o serie de scandaluri în ultimii ani implicând membri ai familiei fondatoare, culminând cu inculparea lui Cho în 2018 în baza unor acuzaţiile de deturnare de fonduri şi abuz de încredere. Cho a negat acuzaţiile împotriva sa.

Citește și: Dana Gîrbovan: Augustin Lazăr a uitat faptele din perioada comunistă, peste care trece cu usurință, scuzându-se că așa au fost vremurile

Problemele au început după ce ştirile despre fiica cea mai mare a lui Cho, Heather Cho, au ţinut prima pagină a ziarelor în 2014 când ea şi-a pierdut cumpătul din cauza modului în care i-au fost servite nuci Macadamia la prima clasă şi a ordonat avionului Korean Air să se întoarcă la poartă pe un aeroport din New York.

Acest incident a afectat grav imaginea transportatorului aerian şi a fost relatat de presa internaţională luni de zile. Scandalurile ulterioare implicând fiicele lui Cho nu au făcut decât să adâncească preocupările despre leadership-ul familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.