Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mobilizare FĂRĂ PRECEDENT a femeilor din PSD după jignirile din CEx: Dezaprobăm categoric

firea dancila dragnea tapardel

Organizaţia Femeilor Social Democrate (OFSD) a transmis, marţi, că dezaprobă categoric actele de hărţuire şi violenţă, după ce un grup de protestatari a scandat injurii la adresa femeilor social-democrate, la Şcoala Politică de Vară de la Mamaia. Organizaţia mai susţine că ofensa şi defăimarea oricărei persoane nu trebuie confundate cu libertatea de exprimare, scrie News.ro.

"Pe parcursul defăşurării lucrărilor la ediţia din acest an a Şcolii Politice de Vară a OFSD, mai multe persoane au scandat injurii, insulte şi ameninţări la adresa doamnelor care participau la întâlnirile care au avut loc la Pavilionul Expoziţional Constanţa. Această degradare gravă a limbajului public este consecinţa mesajelor şi gesturilor de incitare la violenţă exprimate de mai mulţi reprezentanţi ai partidelor din Opoziţie", se arată într-un comunicat al OFSD.

CITEȘTE ȘI: Trei pași esențiali pentru a-ți îmbunătăți memoria pe termen scurt

Organizaţia mai spune că respinge agresivitatea fizică, verbală şi psihologică a protestatrilor, afirmând că aceasta, afirmând că ofensa şi defăimarea oricărei persoane nu trebuie confundate cu libertatea de exprimare.

"OFSD respinge cu fermitate orice agresiune manifestată la nivel fizic, verbal sau psihologic împotriva oricărei femei, indiferent de funcţia sau statutul social al acesteia. Agresivitatea verbală este un abuz cu efecte psihologice importante care afectează statutul social şi demnitatea persoanelor vizate. Acest limbaj extrem şi jignitor reprezintă o formă de violenţă verbală care încurajează şi validează manifestările de violenţă fizică împotriva femeilor. Injuriile şi adresările agresive împotriva femeilor contravin grav valorilor morale şi normelor sociale şi ca atare nu trebuie să se manifeste în spaţiul public în niciun fel de împrejurare, indiferent dacă e vorba de proteste sau alte acţiuni civice sau politice. Ofensa şi defăimarea oricărei persoane nu trebuie confundate cu libertatea de exprimare", se mai manţionează în sursa citată.

De asemenea, femeile social-democrate precizează că sunt de acord cu orice formă de manifestare civică sau politică, dar atât timp cât aceasta se desfăşoară într-un cadru civilizat.

"OFSD este de acord cu orice formă de manifestare civică sau politică, atâta timp cât aceasta se desfăşoară într-un cadru decent şi cu un limbaj civilizat. OFSD face un apel la reinstaurarea unui climat de normalitate în societate în general, fără utilizarea violenţei sub orice formă, garantând şi protejând astfel drepturile fundamentale ale omului. Astfel, pe fondul escaladării actelor de violenţă sub toate formele: violenţă verbală, violenţă fizică, violenţă psihologică, apreciem că orice atingere adusă drepturilor femeilor, drepturilor omului în general vor necesita măsuri legale adecvate, în sensul limitării fenomenului şi prevenirii consecinţelor nefaste ale acestuia. Ne aflăm în faţa unui moment marcant pentru societatea românească, 100 de ani de la Marea Unire, un moment în care putem afirma că s-au depăşit anumite prejudecăţi şi stereotipuri de gen, care pentru multă vreme au afectat poziţia femeii în societatea românească", mai transmit femeile din PSD.

Citește și: George Maior, CUTREMUR după audierea în Comisia SRI: Am cerut să fie audiați Liviu Dragnea și Victor Ponta

Mai multe persoane s-au adunat vineri în faţa Pavilionului Expoziţional din Mamaia unde are loc reuniunea femeilor din PSD, cu intenţia de a protesta în momentul sosirii lui Liviu Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă. Protestatarii au huiduit-o pe Dăncilă în momentul sosirii şi i-au strigat: ”Analfabeta” şi ”Marioneta lui Dragnea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.