Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modele de proiecte, prezentate la evenimentul major de comunicare al PO Capacitate Administrativă

www.mdrap.ro
MDRAP

Informații despre Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, despre activitățile de comunicare desfășurate în sprijinul beneficiarilor și potențialilor beneficiari, și despre proiectele aflate în implementare, co-finanțate prin program POCA, au fost principalele subiecte abordate la evenimentul major de comunicare al POCA. Evenimentul a fost organizat marți, 29 noiembrie, la București, de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în calitate de autoritate de management a programului (AMPOCA).

Prezentarea activităților de comunicare realizate de către AM POCA pentru sprijinirea beneficiarilor și potențialilor beneficiari a fost un moment de bilanț, dar și o ocazie de a oferi infromații utile despre instrumentele de comunicare dezvoltate: site-ul www.poca.ro, newsletter, pagina de facebook POCA, help desk.

Reprezentanții instituțiilor care sunt deja beneficiari ai programului au împărtășit din experiența lor celor peste 60 participanți, reprezentanți ai Comitetului de Monitorizare al POCA, reprezentanți ai instituțiilor beneficiare, reprezentanților AMPOCA, prezenți în amfiteatrul Stoicescu al Facultății de Drept a Universității București, unde s-a desfășurat evenimentul.

Citește și: Măsuri active pentru stimularea ocupării forței de muncă, aplicate începând cu 3 decembrie

Domnul Aurelio Cecilio, șeful Unității 5 din cadrul DG Employment, a apreciat munca depusă de AM POCA din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. El a precizat că proiectele, chiar dacă au la bază idei strălucite, nu vor fi aprobate, dacă nu contribuie la îndeplinirea obiectivelor, indicatorilor și rezultatelor programului.

Doamna Mihaela Frăsineanu, reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a prezentat proiectul „Dezvoltarea capacității administrative a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor de a implementa politica în domeniul biodiversității”, co-finanțat din Fondul Social European, prin POCA. Unul dintre obiectivele proiectului este de a elabora studii care să fundamenteze politici publice în domeniul ecosistemelor degradate în acord cu obiectivele Strategiei UE în domeniul biodiversității pentru 2020.

Domnul Radu Iacob, reprezentant al Cancelariei Prim-ministrului, a prezentat proiectul „Extinderea sistemului de planificare strategică la nivelul ministerelor de resort”, co-finanțat din FSE, prin POCA. Prin proiect se vor realiza Planuri Strategice Instituționale pentru 10 ministere și un sistem de monitorizare a implementării a acestora. Radu iacob a apreciat buna colaborare și implicarea activă a ministerelor în obținerea rezultatelor proiectului.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a prezentat proiectul „Evaluarea riscurilor de dezastre la nivel național (RO-RISK)”, co-finanțat din FSE prin POCA. Proiectul vizează realizarea unei prime evaluări a riscurilor de dezastre la nivel naţional, sub aspectul impactului asupra siguranţei cetăţenilor, precum şi cel social, economic şi de mediu, pe baza unor instrumente şi a unui cadru metodologic unitare și realizare unui sistem GIS pentru tipurile de riscuri identificate și evaluate.

Reprezentantul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic a prezentat proiectul „Cadrul strategic pentru infrastructura educațională și sprijin în planificarea strategică a educației și formării profesionale – INFRAED”. Proiectul are ca scop să dezvolte strategii, mecanisme, standarde şi proceduri comune în administrația publică pentru a optimiza procesele decizionale de alocare a resurselor financiare pentru investițiile în infrastructura publică de învățământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.