Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modelele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluare Națională 2019 au fost retrase de pe site-ul MEN

captura TV
Ministerul Educatiei

Ministerul Educației a retras de pe site modelele de subiecte pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională 2019. Reprezentanții asociațiilor pentru părinți, ai elevilor și ai sindicatelor vor discuta, vineri, cu cei de la Ministerul Educației pe acest subiect.

Reprezentanții Ministerului Educației au retras de pe site-ul instituției modelele pentru examenul de Bacalaureat 2019, la câteva ore după ce au fost publicate. De asemenea, au fost retrase și subiectele pentru Evaluarea Națională.

Președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache, a precizat pentru MEDIAFAX că va discuta pe acest subiect vineri cu cei de la Minister, împreună cu reprezentanți ai elevilor și ai sindicatelor din învățământ. Potrivit lui Cristache, ar fi fost înțelept ca modificările să fie amânate cu un an.

Modelele pentru examenul de Bacalaureat conţin întrebări închise, întrebări cu răspuns multiplu, întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals, conform noilor modificări anunţate, miercuri, de reprezentanţii MEN.

Astfel, subiectele la toate disciplinele vor conţine 40% întrebări grilă, a spus, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, precizând că astfel va fi redusă doza de subiectivism din test.

Reprezentanţii elevilor susţin că nu au fost consultaţi cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naţionale, precizând că schimbările au rolul de a creşte artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai uşor de copiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.