Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modelul Clujului, implementat în sectorul 4 al Capitalei. Rareș Lazăr, PNL: Infrastructura sectorului 4 să nu fie neapărat a mașinilor, ci a oamenilor

Facebook
Rares Lazar

Infrastructura rutieră este una dintre condițiile dezvoltării economice și sociale, iar Capitala nu face excepție de la această regulă. Echipa PNL pentru Consilul Local al Sectorului 4 proiectează noua înfățișare a sectorului, care va fi construită după câștigarea alegerilor.

”În acest moment, sectorul 4 este un sector de tranzit, care pune accent pe cei care îl tranzitează și nu pe cetățenii de aici. Viziunea liberală se îndreaptă spre cetățeni, trebuie să recâștigăm trotuarele, să construim cât mai multe spații verzi, locuri de joacă pentru copii și piste de biciclete ”, dezvăluie Rareș Lazăr, cîteva proiecte destinate confortului comunității din sectorul 4.

Echipa liberală va implementa o serie de modele de bună practică în ceea ce privește organizarea urbană, una dintre administrațiile care vor fi folosite ca model fiind Clujul, unul dintre pionierii conceptului SMART CITY.

Locuitorii Sectorului 4 pot spera ca în următorii 4 ani să trăiască într-un alt fel de Sector în care ”infrastructura să nu fie neapărat a mașinilor, ci a oamenilor. Ne propunem să lărgim bulevardele, să multiplicăm zonele verzi, de agrement și recreere pentru cetățeni, să mărim trotuarele. Vom construi stații de reîncărcare pentru mașinile electrice, vom extinde, în mod coerent și fără a deranja pietonii, piste pentru bicicliști. Important este să aducem investiții și investitori pentru astfel de proiecte. Așa vom atinge și obiectivul de creare de locuri de muncă bine plătite în sectorul 4. Pe de altă parte, dacă reușim să conturăm un mediu de business care să dezvolte afaceri profitabile în sector, oamenii vor merge la muncă în proximitatea caselor lor, se va reduce traficul rutier, va scădea poluarea fonică, dar și emisia de noxe, cetățenii vor avea mai mult timp pentru ei și familiile lor, ceea ce va însemna creșterea calității vieții”, a spus Rareș Lazăr, candidat din partea PNL la un mandat în cadrul Consiliului Local al Sectorului 4.

O preocupare serioasă a tinerei echipe liberale este aceea de a construi spații speciale pentru petrecerea timpului liber în paralel cu implementarea unor proiecte de reducere a poluării aerului:

”Este nevoie de o monitorizare a modului în care s-a construit, până acum, în sector și cum se construiește în continuare. Noile construcții trebuie să respecte normele în vigoare și să asigure spații verzi cetățenilor care urmează să se mute în acele construcții, lucru pe care, din păcate, nu l-am văzut atât de prezent în sectorul 4.

O altă problemă ar fi reamenajare spațiilor verzi dintre blocuri. Luând la pas sectorul, am observat multe spații nevalorificate. Se pot amenaja locuri de joacă pentru copii, pentru pensionari, locuri care pot fi populate cu arbori, cu plante care să stopeze praful, să stopeze zgomotul. Soluțiile există si trebuie aplicate. Până acum, doar s-a bordurizat și asfaltat copacii din sectorul 4”, a declarat Rareș Lazăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.