Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modelul Crimeea s-ar putea repeta în Herson: Rusia ar putea încerca să organizeze un referendum pentru legitimarea noii republici

Herson

Ministerul Apărării a declarat că Rusia ar putea încerca să organizeze un „referendum" în Herson, ca parte a planurilor de a legitima zona ca republică separatistă. Mai multe demonstrații au avut loc în ultimele zile în orașele ocupate, scrie Sky News, informează Mediafax.

Mai multe demonstrații au avut loc în ultimele zile în orașele Herson, Melitopol și Berdyansk, ocupate de Rusia, potrivit serviciilor secrete britanice.

În timpul protestelor de luni, din oraș, forțele rusești ar fi tras focuri de avertisment pentru a dispersa protestatarii pașnici.

Rusia a recunoscut deja regiunile controlate de separatiști Donețk și Luhansk din estul Ucrainei ca republici separatiste, dar Occidentul a refuzat să facă acest lucru.

Acum ar putea organiza un nou „referendum”, ca parte a planurilor de a legitima Hersonul ca republică separatistă.

De asemenea, Rusia și-a instalat propriul primar în Melitopol, în urma răpirii predecesorului său ucrainean săptămâna trecută, în timp ce primarul din Dniprorudne ar fi fost, de asemenea, răpit.

Armata rusă a preluat controlul asupra regiunii Herson din Ucraina, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, la un briefing.

„Grupul de trupe din Republica Populară Donețk, care continuă operațiunile ofensive, a spart apărarea naționaliștilor ucraineni, a preluat controlul asupra așezării Panteleymonovka și a ajuns pe linia Verkhnetoretskoye - Novoselovka-2”, a spus Konașenkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.