Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modelul României e preluat de o altă țară UE și NATO: Premierul îl acuză pe președinte că încearcă SĂ DĂRÂME Guvernul prin sepecularea unui asasinat celebru

Premierul slovac Robert Fico a vorbit luni seară despre un complot împotriva guvernului său după asasinarea unui jurnalist de investigaţii care cerceta posibile legături ale unor politicieni slovaci cu mafia italiană, şeful executivului de la Bratislava acuzându-l pe preşedintele Andrej Kiska că ar avea legături dubioase cu George Soros şi că încearcă să speculeze politic acest asasinat pentru a obţine dărâmarea guvernului, relatează agenţia EFE.

'În urma asasinatului, vedem o încercare de destabilizare totală a statului. Este indubitabil', a spus premierul Robert Fico într-o declaraţie de presă. El a reacţionat astfel solicitării preşedintelui Andrej Kiska, care a cerut demisia guvernului sau alegeri anticipate, şeful statului considerând că astfel s-ar rezolva criza creată de asasinarea jurnalistului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un hipermarket de top a vândut FRUCTE STRICATE! Ce a pățit acesta și unde s-a întâmplat

Premierul slovac l-a mai acuzat pe şeful statului că prin poziţiile sale încalcă Constituţia şi se plasează de partea opoziţiei. Mai mult decât atât, Fico vede în toată această situaţie şi un posibil complot în care ar fi implicat miliardarul american de origine ungară George Soros.

'L-aş întreba pe preşedinte ce a făcut pe 20 septembrie 2017 la New York la o întâlnire, fără niciun reprezentat al diplomaţiei slovace, cu o persoană cu o proastă reputaţie pe nume George Soros', a continuat Fico în declaraţia sa.

Citește și: Scandal MARE! Cui îi cere Victor Ciutacu 100.000 de euro

Jurnalistul de investigaţii Jan Kuciak a fost asasinat cu focuri de armă împreună cu iubita sa în apartamentul lor, în ultimul weekend din februarie. Anchetele sale jurnalistice se axau pe legăturile obscure dintre oamenii de afaceri şi politicieni, printre investigaţiile sale mai recente fiind şi afacerile derulate în Slovacia de italieni care ar avea legături cu mafia. În urma celor două crime au fost reţinuţi şapte suspecţi italieni, care între timp au fost eliberaţi din lipsă de probe.

Premierul Robert Fico a deplâns luni seară că, deşi pentru elucidarea acestui caz autorităţile slovace colaborează cu FBI, Scotland Yard, Europol şi cu serviciile de securitate din Italia şi Cehia, autorii asasinatului încă nu au fost identificaţi.

Citește și: SURPRIZĂ! Cine este europarlamentarul român care a MUNCIT pe un vas de croazieră

Vineri seara, în mai multe oraşe slovace zeci de mii de persoane au participat la manifestaţii anticorupţie, dintre care circa 25.000 la Bratislava, protestatarii cerând demisia premierul Fico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.