Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificarea legii privind funcţionarea Academiei de Securitate a primit raport de respingere

senat

Comisia de apărare a Senatului a dat marţi raport de respingere unei propuneri legislative de modificare a Legii privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, care prevedea că indemnizaţiile personalului instituţiei de învăţământ superior să fie asigurate de la bugetul de stat, prin transferuri din bugetele Ministerului Educaţiei, MApN, MAI şi SRI. Propunerea legislativă a fost iniţiată de patru parlamentari PNL - Dragoş Luchian, Octavian Motoc, Marius Nicoară şi Ştefan Băişanu.

Iniţiatorii propuneau ca Academia să colaboreze cu Ministerul Educaţiei, Academia Română, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi academiile de ramură, instituţiile de învăţământ superior, cu alte ministere, instituţii şi unităţi de profil, dar şi cu comisiile parlamentare de apărare şi învăţământ ale celor două Camerei.

Potrivit proiectului, Academia urma să elaboreze cursuri de carieră în domeniile de interes pentru MApN, MAI şi SRI sau la solicitarea comisiilor parlamentare de specialitate. Printre prevederile proiectului se numără şi cea potrivit căreia AŞSN să elaboreze rapoarte semestriale de informare către comisiile de specialitate ale Parlamentului şi membrilor Birourilor permanente. "În contextul geopolitic actual, când situaţia internaţională şi în special cea din Orientul Apropiat sau Europa Răsăriteană reprezintă semnale de prudenţă privind o serie de conflicte posibil militare, conlucrarea dintre Parlamentul României şi instituţiile publice de cercetare din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale trebuie să fie reală şi concretă prin organizarea unor programe de informare, de perfecţionare, cercetare şi formare necesare clasei politice parlamentare şi aparatului tehnic aferent", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege. Raportul negativ al Comisiei de apărare referitor la această propunere legislativă va fi dezbătut în plenul Senatului, care va decide, prin vot, asupra iniţiativei, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.