Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mohammad Javad Zarif l-a ironizat pe preşedintele Donald Trump pe tema eşecului summitului cu Kim Jong Un

www.cnn.com
Donald Trump Kim Jong Un

Ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif l-a ironizat vineri pe preşedintele Donald Trump pe tema eşecului summitului cu Kim Jong Un privind denuclearizarea Coreei de Nord, jurând că Washingtonul nu va avea parte de un acord nuclear mai bun cu Teheranul decât cel pe care l-a denunţat anul trecut, relatează Reuters.

Un al doilea summit între Trump şi Kim a eşuat joi din cauza discuţiilor pe tema sancţiunilor, iar cele două părţi au oferit relatări contradictorii privind cele întâmplate, ceea ce pune sub semnul întrebării viitorul discuţiilor despre denuclearizare.

"Preşedintele Trump ar fi trebuit să ştie că ceremoniile spectaculoase, oportunităţile de imagini şi schimbările bruşte de politică nu reprezintă o diplomaţie serioasă", a scris Zarif pe Twitter.

"Au fost necesari zece ani de poziţionare, plus doi ani - efectiv mii de ore - de negocieri pentru a stabili fiecare cuvânt din cele 150 de pagini ale JCPOA (acordul nuclear cu Iranul)", a adăugat Zarif.

"Nu veţi avea parte niciodată de un acord mai bun", a spus Zarif, care şi-a preluat din nou portofoliul după ce preşedintele iranian Hassan Rouhani i-a respins demisia în această săptămână.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders a precizat pe Twitter că "preşedintele (Barack) Obama a refuzat să se retragă dintr-un acord prost cu Iranul. Preşedintele @realDonaldTrump refuză să facă aceeaşi greşeală cu Iranul, Coreea de Nord sau oricine altcineva".

Se crede în general că Zarif a ieşit întărit din tentativa de a-şi da demisia, datorită sprijinului lui Rouhani, a unui cor de susţinători dintre parlamentarii iranieni moderaţi, a unui comandant de rang înalt al Gardienilor Revoluţiei şi implicit a liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

După ce Trump a denunţat acordul nuclear cu Iranul şi a impus din nou în mai sancţiuni americane, Mohammad Javad Zarif a fost puternic criticat de oponenţii săi adepţi ai unei linii mai dure, care l-au acuzat că şi-a vândut ţara, notează Reuters

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.