Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova: Partidul Democrat vrea să coabiteze cu socialiștii pentru formarea unei majorităţi parlamentare

republica moldova

Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM) va transmite vineri o invitaţie oficială Partidului Socialiştilor (PSRM) pentru începerea unui dialog în vederea creării unei majorităţi parlamentare, potrivit unei decizii a Biroului politic al PDM, informează Radio Chişinău, relatează Agerpres.

Citește și: Numire controversată făcută de preşedintele Ucrainei pentru serviciile de protecție

În declaraţie se subliniază că, dacă cele două formaţiuni politice vor ajunge în scurt timp la un consens, se poate reuşi rapid formarea unei coaliţii. Democraţii mai asigură că sunt gata să accepte unele solicitări invocate anterior de PSRM, inclusiv pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului.

Totodată, în declaraţia Biroului politic, PDM aduce acuzaţii Blocului ACUM pentru faptul că a refuzat crearea unei majorităţi şi s-a axat mai mult pe preluarea unor funcţii în stat.

La briefingul PDM, la care a fost citită declaraţia, a fost prezent şi liderul PDM Vlad Plahotniuc, acesta negând informaţiile conform cărora ar fi avut probleme de sănătate.

Presa de opoziţie din Republica Moldova a scris că Plahotniuc ar fi suferit un accident vascular cerebral şi ar fi fost internat într-un spital în străinatate, după ce cel mai influent politician moldovean nu a apărut în public de câteva săptămâni.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avertizat din nou, în 22 mai, partidele care au intrat în noul parlament rezultat în urma alegerilor din 24 februarie că au cel mult două săptămâni la dispoziţie pentru a debloca activitatea legislativului şi a crea o coaliţie majoritară, în caz contrar el va dizolva forul legislativ şi va convoca alegeri anticipate.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, în noul parlament de la Chişinău au intrat Partidul Socialist (35 de mandate), PDM (30 mandate), blocul ACUM (26 de mandate), Partidul 'ŞOR' (7 mandate) şi trei deputaţi independenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.