Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment de cotitură | Rușii au dat cu gaze lacrimogene în ucrainenii care protestau în stradă: localnicii cereau eliberarea primarului reținut de forțele ruse

CNN
protest, ucraina

Forțele ruse au dat miercuri cu gaze lacrimogene în protestatarii ucraineni în orașul Skadovsk ocupat de ruși, când au manifestat împotriva reținerii primarului și a altor doi oficiali, informează surse pentru CNN.

Trupele ruse l-au reținut miercuri dimineață pe primarul Alexander Yakolev, pe adjunctul său Alexander Grischenko și pe secretarul consiliului orașului Iuri Paliukha, a spus un cetățean pentru sursa citată. Zeci de locuitori ai orașului-port de la Marea Neagră s-au adunat apoi în jurul prânzului în fața clădirii guvernamentale, unde erau ținuți cei trei.

Potrivit unui videoclip al incidentului și al cetățeanului, trupele ruse au tras cu gaze lacrimogene asupra protestatarilor în timp ce aceștia au demonstrat pașnic, au cântat și au scandat și au încercat să medieze pentru eliberarea celor trei oficiali.

Yakolev a fost eliberat, potrivit unui videoclip pe care l-a postat pe Telegram, dar soarta adjunctului său și a secretarului consiliului municipal nu este cunoscută.

Acesta este primul caz cunoscut de utilizare a gazelor lacrimogene de către armata rusă împotriva ucrainenilor în teritoriul ocupat de la începutul invaziei în urmă cu trei săptămâni.

Vezi și: Rusia: 'O soluție cu forța în Ucraina ar fi putut fi evitată. Dar a fost vina SUA că Ucraina a fost pompată cu arme care au căzut în mâinile naționaliștilor'

Trupele ruse au încercat frecvent să disperseze protestatarii cu focuri de armă, trăgându-le peste cap. Pe 5 martie, cel puțin un protestatar a fost împușcat într-un picior în orașul de est Novopskov într-un astfel de caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.