Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment de reculegere în Senat în memoria lui Călin Farcaș. Cine a avut inițiativa și ce acuzații a făcut la adresa Guvernului Dăncilă

observator.tv
calin farcas

Senatul a ţinut un moment de reculegere, marţi, în şedinţa de plen, în memoria lui Călin Farcaş, un tânăr de 29 de ani din Braşov, care a murit la Institutul "Marius Nasta" din Capitală. 

"Vă propun un moment de reculegere în memoria tânărului Călin Farcaş, în vârstă de 29 de ani, care s-a stins aseară pentru că nu a putut beneficia de un transplant de plămâni. Şi asta deoarece acest Guvern nu a reînnoit acordul cu Eurotransplant. Îi suntem datori acestui tânăr. Aşa că vă rog să păstrăm un moment de reculegere în memoria lui", a afirmat senatorul USR Florina Presadă, conform agerpres.ro

După momentul de reculegere, ea a început să îşi motiveze votul "împotrivă" dat pe modificările la Codul penal, adoptate de Senat: "Ne-aţi convocat aici, în sesiune extraordinară, ca să trecem nişte legi pentru infractori, în timp ce aseară s-a stins din viaţă un tânăr de vârstă de 29 de ani şi pentru care Guvernul României nu a făcut nimic".

Dezvăluiri EXPLOZIVE - Ce ordine a primit Bogdan Gigină de la superiori în ziua fatidică: 'Mergi și fă breșă, mergi pe contrasens'


Microfonul i-a fost întrerupt de preşedintele de şedinţă, senatorul Adrian Ţuţuianu, iar Florina Presadă şi-a continuat motivarea votului la o portavoce. 

Florin Bodog, fost ministru al Sănătăţii, a intervenit şi a precizat că România are un protocol valabil cu Eurotransplant şi şi-a rugat colegii "să nu mai mintă în plenul Senatului". 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi-a exprimat regretul marţi, la DIGI 24, pentru moartea tânărului de 29 de ani din Braşov, dar şi speranţa că modificările la Legea transplantului vor fi finalizate cât mai curând. 

Un tânăr de 29 de ani din Braşov a murit, marţi, la Institutul "Marius Nasta" din Capitală. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Irina Strâmbu, a precizat că bărbatul a fost internat în urmă cu şapte zile, în stare foarte gravă, la Terapie Intensivă. 

''Suferea de hipertensiune pulmonară severă. A venit în urmă cu şase zile şi a fost internat în Secţia de Terapie Intensivă în stare foarte gravă. Tânărul a fost inclus în Programul naţional de hipertensiune pulmonară, dar nu a răspuns la tratament. Suferea de o boală rară. A fost trimis la Spitalul "Sfânta Maria" pentru evaluare în vederea transplantului. Tânărul a fost refuzat de Austria, Clinica AKH, şi de Hanovra. De la spitalul din Paris nu s-a primit răspuns. Refuzurile au fost făcute în acest an'', a explicat dr. Irina Strâmbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.