Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment inedit la Curtea Constituțională: solicitare RADICALĂ a ministrului Justiției

Un moment inedit a avut loc la Curtea Constituțională, acolo unde se dezbate conflictul instituțional de natură jurică sesizat de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce DNA începuse ancheta în cazul OUG 13.

Ministrul de Interne îi răspunde lui Kovesi în cazul căutării lui Sebastian Ghiță

La CCR s-a prezentat și ministrul Justiției, Tudorel Toader, iar situația inedită a fost punctată de președintele CCR, Valer Dorneanu.

”Nu putem să nu remarcăm ineditul situației în care ne aflăm și noi și dumneavoastră, dar și noi, și dumneavoastră slujim Constituția, fiecare pe zona lui”, a spus Valer Dorneanu.

Ministrul Justiției i-a răspuns lui Valer Dorneanu. ”Este evident inedită postura în care mă aflu astăzi aici și vă rog să o primiți ca atare. Eu îl reprezint pe primul ministru și Guvernul României”, a spus Valer Dorneanu.

În fața foștilor colegi, Tudorel Toader a solicitat soluționarea acestui conflict de natură instituțională și a explicat că judecătorii CCR trebuie nu doar să constate existența unui conflict, ci să rezolve această situație pentru viitor.

Tudorel Toader a solicitat ca judecătorii CCR să consfințească faptul că Ministerul Public are anumite competențe, iar printre acestea nu se numără și modul în care a fost elaborat un act normativ.

În expunerea sa de motive, ministrul Justiției a adus în sprijinul său mai multe decizii ale Curții Constituționale, relevante pentru această cauză, dar și recomandări ale Comisiei de la Veneția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.