Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment rar în SUA: Putin a reușit să aducă democrații și republicanii la aceeași masă

economica.net
Congres SUA

Senatorii americani au transmis marţi un mesaj de solidaritate poporului ucrainean şi un avertisment preşedintelui rus după ce nu au nereuşit să se pună de acord asupra unui proiect comun de sancţiuni la adresa Rusiei, transmite AFP.

"În aceste vremuri întunecate trimitem un mesaj de solidaritate şi determinare poporului ucrainean în numele celor două partide, precum şi un avertisment la fel de clar pentru Vladimir Putin", au scris doisprezece înalţi oficiali democraţi şi republicani într-un text, informează Agerpres. 

Textul, semnat printre alţii de liderii celor două partide, Chuck Schumer şi Mitch McConnell, este un mesaj rar de unitate într-un Congres divizat politic. Este rezultatul eşecului senatorilor de a ajunge la un acord asupra unui proiect de lege comun privind impunerea de sancţiuni Rusiei. Un obstacol major a fost reprezentant de chestiunea dacă Moscova trebuie sancţionată înainte sau după o posibilă invazie a Ucrainei.

La sfârşitul lunii ianuarie, senatori influenţi din ambele tabere dădeau asigurări că sunt extrem de aproape de sancţiuni comune. Republicanii au decis însă în cele din urmă marţi după-amiază să prezinte propriul text.

"Este regretabil că republicanii din Senat au decis să adopte o poziţie partizană mai degrabă decât să lucreze la o propunere susţinută de ambele partide", a spus preşedintele democrat al Comisiei pentru afaceri externe din Senat, Bob Menendez.

Preşedintele Joe Biden, care a promis marţi că are pregătite sancţiuni împotriva Rusiei nu are neapărat nevoie de sprijinul Congresului pentru a le impune. Sprijinul aleşilor americani din ambele partide ar trimite însă un semnal puternic liderului democrat de la Casa Albă.

În mesajul comun de sprijin, senatorii americani asigură că sunt gata să susţină deplin impunerea de "sancţiuni puternice, robuste şi eficiente împotriva Rusiei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.