Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni din 1871 sunt reprezentate cinematografic de un grup de tineri, la Putna

basilica.ro
putna

Momente de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni din 1871 sunt reprezentate cinematografic în filmul artistic „Începutul unui ideal”, realizat la inițiativa unor tineri participanți la „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”, conform basilica.ro

Premiera a avut loc luni, înainte de Congresul Studențesc Aniversar al Serbării de la Putna din acest an.

Filmul prezintă dificultățile prin care au trecut organizatorii primei serbări și solidaritatea românilor care au contribuit la înfăptuirea ei, înțelegând mesajul profund patriotic și național al tinerilor.

Actorii au fost tineri entuziaști care au dorit să joace în film, în urma anunțului publicat pe rețelele de socializare. Astfel, prin dedicarea și determinarea lor, a fost dus la bun sfârșit scurt metrajul.

Regizorul este Diana Paul, filmarea și montajul sunt realizate de către Ovidiu Ciobanu și Cristian Țuglea, luminile au fost asigurate de Radu Afloarei, machiajul a fost contribuția Mariei Florea, iar costumele au fost oferite de Ateneul Național din Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.