Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momentul în care fostul premier Giuseppe Conte este lovit în față de un militant 'antivax' (video)

Il Messaggero
bataie

Un bărbat l-a atacat vineri pe Giuseppe Conte, şeful guvernului italian în timpul pandemiei de COVID-19, acuzându-l pentru izolare şi purtarea măştii sanitare, relatează AFP, conform Agerpres.

În timp ce se afla la Massa, în Toscana (centru-vest), pentru a participa la un miting electoral, liderul Mişcării 5 Stele (M5S) "a fost atacat de un militant antivax", care l-a lovit în faţă, a scris M5S pe Facebook.

Bărbatul i-a reproşat introducerea măsurilor de izolare şi distanţare fizică din 2020, potrivit unor declaraţii date de martori presei.Atacatorul a fost reţinut de poliţie.

"Protestul este legitim, dar această demonstraţie violentă este în afara cadrului democratic", a comentat Giuseppe Conte.

Premierul în exerciţiu, Giorgia Meloni, şi-a exprimat "solidaritatea" într-un comunicat de presă. "Orice formă de violenţă trebuie condamnată fără ezitare. Opoziţia trebuie să rămână cordială şi respectuoasă faţă de persoane şi grupuri politice", a spus ea.

Preşedinte al Consiliului italian din iunie 2018 până în februarie 2021, Giuseppe Conte a trebuit să gestioneze izbucnirea pandemiei de COVID -19 în februarie 2020 în nordul Italiei, prima ţară din Europa afectată de pandemie şi unde au murit aproape 190.000 de oameni, potrivit Departamentului de Sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.