Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Anisie face promisiuni aiuritoare: Fiecare copil va avea tabletă, până la toamnă, și va putea învăța online

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Monica Anisie

Digitalizarea învăţământul românesc. Este promisiunea ministrului Educaţiei care se teme că virusul ne va afecta şi în luna septembrie, iar şcolile ar putea rămâne închise, potrivit observatornews.ro.

Monica Anisie îşi asumă că toţi elevii vor putea urma cursuri online. Atenţie, toţi! Indiferent de zona în care locuiesc. "Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză", susține ministrul.

Citește și: Gabriela Firea, atrage atenția: ‘Anunțul lui Iohannis a crescut traficul în Capitală’ .

Şi cum măsurile pe timp de criză n-au mulțumit pe toată lumea, Monica Anisie are planuri mari pentru toamnă. Dacă acest plan incredibil ar sta în picioare, ar fi reforma cea mai importantă a ultimilor ani. Dar finanţarea este în continuare o problemă. Ministerul Educaţiei a cerut ajutor inclusiv Bisericii Ortodoxe Române pentru dotarea cu tablete a copiilor din medii defavorizate.

Monica Anisie, ministrul Educației, spune: "În acelasi timp, Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările".

Promisiuni similare au mai fost în ultimul deceniu. În 2011, s-a vorbit prima dată despre biblioteca virtuală pentru elevi. Şi apoi despre manuale digitale. Dacă cele peste 100 de amendamente la Legea Educaţiei erau gândite în folosul copiilor, poate că astăzi școala virtuală n-ar mai fi fost un vis de neatins în multe zone ale țării.

4 din 10 elevi nu au participat la lecțiile online din timpul pandemiei - și toți se întreabă acum cum vor recupera materia de pe un întreg semestru pierdut.

Citește și: Lovitură dată de Ludovic Orban! A numit un apropiat de al lui Donald Trump în funcția de consilier de stat

"Să luăm un exemplu, pentru că sunt profesoară de limba română. Să spunem că nu am reușit să parcurgem tot din adjectiv. Anul următor, acest conținut îl reiau cu ce a trebuit să învețe copilul și în anul școlar următor. Vom revizui programa să nu îi încărcăm nici pe profesori și nici pe elevi", anunță Monica Anisie.

Pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională se va lua în calcul doar materia de pe semestrul întâi. Întreaga procedură pentru examene urmează să fie aprobată de Ministerul Educaţiei săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.