Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Iacob Ridzi, apel disperat către ministrul Justiţiei

monica iacob ridzi

Fosul ministru Monica Iacob Ridzi, grav bolnavă şi aflată în închisoare de două săptămâni, unde ispăşeşte o sentinţă de 5 ani, se plânge de condiţiile din penitenciare. Acesta face un "apel disperat" la ministrul Justiţiei să meargă în penitenciare şi să vadă condiţiile în care stau deţinuţii, spunând că sistemul medical din închisori nu este bine gândit şi că pentru un om bolnav ca ea condamnarea la închisoare este condamnare la moarte.

Citește și: Situație HALUCINANTĂ Monica Iacob Ridzi nu a ajuns nici acum la Jilava! Lista bolilor de care suferă

"Va rog public, Domnule Ministru al Justitiei, sa mergeti personal in penitenciare si sa vedeti conditiile in care sunt tinuti detinutii si in care lucreaza angajatii penitenciarelor. Poate atunci veti aloca mai multi bani celor care, nu din vina lor, sunt condamnati a doua oara odata ajunsi in penitenciare.

Sper, Domnule Ministru, ca nu ganditi ca: “asa le trebuie, au gresit, sa sufere. Nu trebuie sa investim in penitenciare”. Stiti, Domnule Ministru, moartea in chinuri este mult mai dureroasa si este o forma de tortura. Ori, pentru un om bolnav ca mine, condamnarea la inchisoare este de fapt o condamnare la moarte, pentru ca sistemul penitenciar, gestionat de Dumneavoastra, nu poate asigura mie si sutelor de detinuti din Romania, minimul de decenta si non-umilinta umana.

Citește și: Tiberiu Iacob Ridzi, despre starea soţiei sale: Sperăm că nu va echivala cu o condamnare la moarte

Este un apel la reflectie. Este un apel disperat. Inteleg sa imi duc crucea pana la capat. Insa inteleg sa vreau sa traiesc cu gandul la copiii mei, de care nicio “instanta”, de care nimeni nu ma poate desparti. Ei sunt, la urma urmei, singura determinare pe care o mai am", scrie Ridzi pe blogul personal.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.

Citeşte şi: CUTREMURĂTOR Monica Iacob Ridzi: Procuroarea de caz a recunoscut că mi-a fabricat dosarul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.