Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Iagăr (CS Dinamo): Toți dorim refacerea stadionului și se va face

agerpres
Monica Iagar

Şefa Clubului Sportiv Dinamo București, Monica Iagăr, a declarat, vineri, că toate părțile implicate doresc refacerea stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020 și este convinsă că acest lucru se va realiza, doar că demersurile sunt de durată.

"Ne-am unit forțele, ne-am unit cu domnul Badea, cu domnul Negoiță, cu Adi Mutu, toți vrem un stadion nou. Dar trebuie să se înțeleagă faptul că stadionul nu stă în pixul meu și nu este nici o hârtie pe care o punem în plic și gata. Stadionul este o entitate și ea aparține statului. Noi pregătim documentele pentru ca statul să poată preda acest stadion CNI-ului pentru refacere. Și 100 la sută este realizabil. Statul dorește refacerea stadionului, noi la fel, se va face, doar că este de durată. Poate să fie mâine sau poimâine. Într-adevăr, 2020 este foarte aproape, noi facem toate demersurile pentru stadion, însă demersurile acestea necesită un pic de timp. Noi nu avem corespondență cu CNI-ul, noi știm că avem de făcut o treabă împreună", a afirmat președinta CS Dinamo.

În ceea ce privește dorința suporterilor ca stadionul să fie refăcut fără pista de atletism, Monica Iagăr a afirmat: "Decizia dacă stadionul va fi construit cu pistă de atletism va fi a constructorului, nu a mea. Statul construiește ceva și va fi hotărârea lui. Dar trebuie știut că pista este o bază sportivă, iar atunci când se va demola va trebui construită în altă parte". La 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020. El menționa că arena are mai mulți proprietari, printre care ACS FC Dinamo București, societate aparținând fostului acționar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.

Ulterior, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo București și ACS FC Dinamo București au ajuns la un acord și au decis să inițieze și să susțină demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții ''Complexul Sportiv Dinamo — Stadion Central'', conform Agerpres.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.