Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei dă cărțile pe față și spune ce legătură a avut cu Gregorian Bivolaru

monica macovei m10 agerpres

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că în cazul Gregorian Bivolaru a cerut de două ori, pe vremea când era ministru al Justiţiei, extrădarea acestuia din Suedia.

" MinicunA3 ne arată că M10 contează în viața politică a României și în alegerile din anul acesta. Recunosc - și nu regret - că eu nu mă uit la MinciunA 3. Sunt însă oameni care se mai uită, ca să râdă sau să dovedească serialul de minciuni despre mine și despre alții. Acum, minciunile postului sunt despre activitățile mele, ca ministru al Justiției, în cazul Gregorian Bivolaru, fără să mi se ceară punctul de vedere.

Citește și: Ce ți se întâmplă dacă stai un an în spațiu: Astronautul Scott Kelly a crescut cu 5 cm

De aceea, avertizez MinciunA 3 și pe toți cei care au aruncat minciuni despre mine că am documente. Minciunile despre mine pe Antena 3 au crescut în intensitate pentru că am susținut aplicarea deciziei definitive a justiției de confiscare a imbolilului din care MinciunA 3 încă transmite, deși în presă se relatează că încă din octombrie 2015 are un alt spațiu inchiriat pentru emisie.

Gregorian Bivolaru a fugit din România în 2004 şi a ajuns în Suedia unde a primit azil politic în 2005. După ce am preluat funcţia de ministru, în aprilie 2005 am trimis două cereri de extrădare a lui Gregorian Bivolaru către Ministerul de Justiţie din Suedia, ambele respinse de autorităţile suedeze", spune Macovei, într-o declaraţie transmisă vineri presei.

Citește și: Polițistă filmată în timp ce făcea sex, la o petrecere, cu un coleg / FOTO 18+

Ea a explicat că prima cerere de extrădare a făcut-o pe 11 aprilie 2005, pe baza cererii formulate de Curtea de Apel Bucureşti în vederea executării mandatului de arestare preventivă emis în lipsă de Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, iar a doua - pe 26 aprilie 2005, pe baza cererii formulate de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală, tot pentru Gregorian Bivolaru, pentru exercitarea urmăririi penale împotriva acestuia, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane.

"Ambele cereri de extrădare, prin care am cerut Ministerului de Justiţie suedez extrădarea lui Bivolaru în România pentru a răspunde în faţa justiţiei, au fost însoţite de toate documentele solicitate, dar au fost respinse de autorităţile suedeze", susţine europarlamentarul.

Citește și: Robert Turcescu a dezvăluit identitatea unei jurnaliste sub acoperire: Este vorba despre aceeași jurnalistă acuzată și de Victor Ponta

Macovei adaugă că, după respingerea cererilor, a "solicitat autorităţilor suedeze explicaţii". "Am cerut Corpului de Control al Ministerului Justiţiei să ancheteze dacă angajaţii au transmis toate datele solicitate şi am cerut CSM să verifice şi să ia măsuri dacă va constata abateri ale unor procurori sau judecători în acest caz, pentru ca acordarea azilului politic unui cetăţean român în anul 2005 (când nu mai eram în dictatura comunistă) a fost gravă şi de aceea trebuia verificată", precizează fostul ministru al Justiţiei.

"Toate demersurile mele ca ministru au fost publice, inclusiv Raportul Corpului de Control şi corespondenţa cu CSM, fiind dezbătute în presa vremii. Raportul Inspecţiei Judiciare a CSM a arătat că cererea mea, ca ministru, de a fi verificată şi activitatea procurorilor şi judecătorilor în cazul Bivolaru ar fi 'o imixtiune în actul de justiţie', aşa că CSM nu a mai verificat nimic. Nimic nou despre CSM-ul din acele vremuri. La atâţia ani distanţă, tot cei care au rămas nesancţionaţi şi prietenii lor politici sunt şi cei care arată astăzi cu degetul şi acuză", conchide fostul ministru al Justiţiei.

Citește și: Asta e cea mai tare mașină din lume! Nu, nu e Bugatti, nici nu poți să-i pronunți numele / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.