Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei, reacție FURIBUNDĂ: Un alt pas spre dictatură

monica macovei m10 agerpres

Europarlamentarul Monica Macovei a reacționat violent după ce deputatul Eugen Nicolicea a propus eliminarea obligativității asigurării cvorumului în ședintele comisiilor permanente din cadrul Camerei Deputaților. Mai exact, este vorba despre abrogarea alineatului 3 din articolul 52 al regulamentului Camerei, care prevede ca pentru desfășurarea ședintelor comisiilor în mod regulamentar este necesară prezența majorității membrilor.

ALERTĂ - Revin PLOILE în România: Pâncă când durează instabilitatea

„Au luat decizii noaptea, ca hoții, iar acum PSD, ziua, dar tot ca hoții, vrea să elimine cvorumul de la comisiile parlamentare, pentru ca nimeni și nimic să nu le stea în cale și să nu aflăm din timp. Eliminarea cvorumului a fost propusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea, șeful Comisiei juridice, și a fost deja adoptată de Comisia de regulament.

Anterior acțiunii Nicolicea, pentru ca o ședință să aibă loc și să se voteze, era nevoie de prezența majorității parlamentarilor din comisiile respective. Eliminând cvorumul, doar 2 deputați PSD, de exemplu, dintr-o comisie pot decide singuri cum să schimbe legile și regulamentele, fără opoziție.

Un alt pas spre dictatură, prin care votul opoziției este practic eliminat, dacă trece propunerea și de plenul Camerei Deputaților. Următorul pas ar fi să decidă Liviu Dragnea de unul singur.”, scrie Monica Macovei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.