Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei, reacţie la anunţul lui Tudorel Toader: 'Unde e urgența definită de Constituție?'

macovei

Europarlamentul Monica Macovei reacţionează dur la anunţul făcut de ministrul Tudorel Toader, cu privire la o ordonanţă de urgenţă care să le permită tuturor celor implicaţi în procese la completurile de 5 de la ÎCCJ în ultimii patru ani să depună contestaţie în anulare.  Macovei consideră că oferirea unei soluţii pentru cei care au fost condamnaţi de completuri nelegal constituite nu este o urgenţă.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

"Toader face praf și pulbere justiția, voința românilor și țara, la ordinul lui Dragnea și al grupului de crimă organizată aflat la putere.

Cum va putea conduce Toader Consililul JAI în numele României? Toate statele membre știu ca Toader a făcut praf justiția și este sluga infractorilor. Niciun stat membru nu va avea încrederea în el.

Tudorel Toader a anunțat două măsuri care să îi ajute pe infractori să scape de judecată și condamnări.

1. O Ordonanță de Urgență prin care pot fi contestate toate deciziile date de completurile de cinci judecători de la ÎCCJ, din 2014 încoace. Vor putea contesta deciziile inclusiv cei care sunt în afara termenului de contestare și vor face asta retroactiv, contrar Constituției. Unde e urgența definită de Constituție? Nu este, Constituția este călcată în picioare, pentru ca, între mulți alții, Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul Referendumului la 2 ani de închisoare cu suspendare, în anul 2016, să poată cere rejudecarea dosarului.

2. Transformarea într-o Direcție a Secției de anchetare a magistraților, care a fost creată chiar de Toader, luând din competențele DNA. Asta înseamnă că secția devenită direcție va fi pe picior de egalitate cu DNA și DIICOT. Au apărut deja informații în presă că această secție specială de anchetare a magistraților, unde lucrează inclusiv Adina Florea, propusă de Toader cu insistență la conducerea DNA, a început deja presiunile asupra judecătorilor și procurorilor. Acea Adina Florea care a declarat public că nu a fost niciodată procuror independent.

Abuzurile tot mai mari ale acestei puteri controlate de Dragnea și gașca lui de infractori nu mai au limite.

Instrumente ale statului de drept – legi, ordonanțe, instituții – sunt folosite de supușii lui Dragnea tocmai împotriva statului de drept, a justiției, anticorupției, românilor", scrie Macovei pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai NOCIVE mezeluri din magazin . .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.