Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei TUNĂ și FULGERĂ după modificarea Codurilor Penale: 'Nu noaptea, ca hoții! Nu în biroul și la comanda lui Dragnea!'

MONICA MACOVEI - CONFERINTA

Comisia de la Veneția: modificările la Codurile penale "vor afecta în mod direct procedurile juridice în curs în care sunt implicați anumiți parlamentari", iar unele, cum este limitarea la un an a unei investigații penale, au drept "consecință perversă" blocarea anchetelor, scrie Monica Macovei pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției consideră criticile comisiei ca o palmă dată PSD, ALDE.

"Comisia de la Veneția: noua Secție de investigare a magistraților este “problematică pentru independența sistemului judiciar", schema de pensionare anticipată trebuie anulată definitiv, iar rolul președintelui și al CSM în numirea și revocarea procurorilor cu funcții de conducere trebuie menținut, "pentru a echilibra influența ministerului Justiției".

Scopurile reale ale PSD&ALDE au fost descrise perfect de Comisia de la Veneția: slăbirea luptei anticorupție, dezincriminarea mai multor infracțiuni legate de abuzul în serviciu, subminarea independenței magistraților.

Comisia de la Veneția cere reevaluarea modificărilor aduse Codurilor penale și legilor justiției, printr-un proces legislativ transparent și prin dezbatere publică.

Nu noaptea, ca hoții! Nu în biroul și la comanda lui Dragnea! În plus, Comisia de la Veneția îi transmite lui Toader că a făcut o alegere proastă: a ales să fie de partea infractorilor și a celor care vor să distrugă justiția independentă", scrie Macovei pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.