DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Monica Tatoiu, invitată să vorbească despre locul României în UE

Facebook
Rebega Tatoiu

Europarlamentarul Laurențiu Rebega a organizat la sfârșitul acestei săptămâni, la București, o conferință dedicată ”Locului României în Uniunea Europeană”, la care invitată de onoare a fost Monica Tatoiu. Printre vorbitori s-a numărat și Ion Dedu, membru în Comisia Permanentă a Consiliului de Mediere.

Conferința face parte dintr-o serie de dezbateri pe care Laurențiu Rebega a inițiat-o sub egida Grupului Europa Națiunilor și Libertății în toate județele țării. Evenimentul de la București este cea de-a doua întâlnire publică de acest gen, după cea de la Târgu Jiu unde tema principală a fost Constantin Brâncuși.

În discursul său din cadrul conferinței, Laurențiu Rebega și-a făcut publică profesiunea de credință: ”Am convingerea că fiecare dintre noi are o datorie de împlinit în viață. Ca om politic, datoria mea este de a propune celorlalți o cale de urmat pentru o viață și o lume mai bune. Ca europarlamentar, am datoria de a face legătura între intreresele noastre, ale românilor și ale României, și oferta pe care o face sau condițiile pe care ni le impune Uniunea Europeană”. Potrivit europarlamentarului, ”Uniunea Europeană a fost – și încă este! – un proiect politic extraordinar. În toată istoria lumii nu a mai existat așa ceva! Gândiți-vă că este vorba despre trei mari confesiuni creștine, despre zeci de popoare și despre sute de regiuni care au avut istorii politice distincte. Aceste entități, unele mai vechi, altele mai noi, s-au aflat, de-a lungul a peste două mii de ani într-o permanentă rivalitate și, de foarte multe ori, în război. Proiectul Uniunii Europene este cel de a face din conflict și competiție, cooperare și pace! Pentru aceasta, însă, este nevoie de o condiție: entitățile recunoscute să fie egale în drepturi și îndatoriri! Dacă, la un moment dat, unii devin „mai egali” decât ceilalți, toată construcția se prăbușește! Acesta este, acum, marele risc cu care se confruntă Uniunea Europeană!”

Europarlamentarul a mai observat că, atunci când ajung în situații limită, ”românii pot face minuni! Zilele acestea se împlinesc o sută de ani de la luptele de la Mărășești. Atunci, când mai mult de jumătate din țară era ocupată de inamic, când nu se puteau baza pe aliați și când aveau în față cea mai puternică armată a vremii, Ion și Gheorghe, Marin și Nicolae, Constantin și Dumitru – bunicii și străbunicii noștri – s-au ridicat și au spus: „Pe-aici nu se trece!” Și nu s-a trecut!”. De unde, a atras atenția europarlamentarul, ”prea rar ne aducem aminte de morții noștri! De jertfele și de sângele vărsat nu în jucării sau accidente, ci în lupta pentru libertate!”

În final, Laurențiu Rebega a mărturisit crezul său ”că România există! Există prin noi și prin faptele noastre de fiecare zi. Pentru această Românie trebuie să ne ridicăm noi, acum, și să spunem: „Suntem aici și vrem să construim o țară liberă și bogată!” Împreună cu toate celelalte țări ale Europei”.

content-image

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.