Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moody's a crescut ratingul acordat emisiunii de obligaţiuni ipotecare lansate de Alpha Bank România

alpha bank

Agenţia internaţională de rating Moody's Investors Service a revizuit în creştere cu o treaptă, la A2 de la A3, ratingul acordat emisiunii de obligaţiuni ipotecare lansate de Alpha Bank România, potrivit unui comunicat al băncii.

Conform sursei citate, ratingul A2 reflectă, printre altele, calitatea foarte bună a portofoliului de credite ipotecare al Alpha Bank Romania, cadrul legal solid în domeniul obligaţiunilor ipotecare, rezilienţa şi stabilitatea băncii. Îmbunătăţirea ratingului emisiunii de obligaţiuni ipotecare vine după revizuirea în creştere a ratingului acordat depozitelor pe termen lung ale Alpha Bank România.

Emisiunea de obligaţiuni ipotecare lansată în 2019 de Alpha Bank Romania pe piaţa locală este prima de acest fel din România şi este listată la Luxembourg Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit Agerpres.ro.

Prin lansarea în 2019 a programului de obligaţiuni ipotecare, Alpha Bank Romania a deschis un nou capitol în dezvoltarea pieţei financiare locale. Obligaţiunile ipotecare reprezintă o soluţie de finanţare des întâlnită pe pieţele financiare internaţionale, prin care banca emitentă urmăreşte să îşi diversifice sursele de finanţare, cât şi să scadă costul mediu al acestora, atrăgând noi fonduri pentru dezvoltarea şi extinderea activităţilor sale.

Alpha Bank România este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

Alpha Bank România este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezenţă naţională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii şi produse moderne atât pentru persoane fizice, cât şi pentru IMM-uri şi segmentul corporativ.

Alpha Bank România este una dintre instituţiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piaţa locală o aplicaţie care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din România după ce a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.