Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Morga Spitalului Universitar este plină: 'Aici este un tată, o mamă, o soră' / Apelul medicilor

Facebook
morga

Morga Spitalului Universitar de Urgență București este plină, iar majoritatea celor decedați sunt nevaccinați. Imaginile postate pe internet sunt extrem de dure, iar medicii fac un nou apel la vaccinare.

Morga Spitalului Universitar de Urgență București este plină de persoane infectate cu SARS-CoV-2 decedate.

„Nu mai este loc. Peste 90% nevaccinați. Aici este un tată, o mamă, o soră sau un frate. Uneori chiar și copilul cuiva. Asta este realitatea, nu ce-i aici pe facebook. Să le fie rușine celor ce răspândesc mesaje false și lipsite de empatie!”, este mesajul postat de o internaută.

Femeia a filmat în morga SUUB, unde pacienții decedați nu mai au loc în morgă și sunt ținuți pe paturi, imaginile fiind extrem de dure.

Managerul Spitalului, prof. dr. Cătălin Cârstoiu, face un nou apel pentru vaccinare.

„Aș vrea să spun un lucru: este foarte important să înțelegem măcar în ceasul acesta grav, o situație limită, că vaccinarea este o formă de protecție, dincolo de protecția individuală, o protecție față de cei din jurul nostru, față de persoane cunoscute, persoane dragi, dar și față de persoane nevinovate, care intră în contact cu un pucrtător al unei forme de virus care generează o boală pulmonară agresivă, o boală sistemică. Pentru că dincolo de afectarea respiratorie, este o boală severă, o boală inflamatorie, care afectează întregul organism”, a spus medicul, la Antena 3.

Acesta a spus că apelul său ar trebui să fie în gândul fiecărui om: „A ne proteja pe noi ca nație și la nivel individual înseamnă să fim buni cetățeni, iar a fi un bun cetățean astăzi înseamnă să înțelegem că e absolut necesară vaccinarea”.

„Trebuie să spulberăm discuțiile sterile, să spulberăm lucrurile care nu sunt susținute de dovezi științifice și să acceptăm că un mod de a intra în normalitate a sănătății, economică, emoțională, este să promovăm și să facem vaccinare”, a mai spus managerul SUUB.

Medicul face comparație între un centru de vaccinare unde au venit în 12 ore să se vaccineze trei persoane și morga spitalului și în spital este „aglomerație excesivă care ne pune semne mari de întrebare de ce am ajuns aici”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.