Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Morgan Wallen s-a menţinut pe primul loc în topul american al albumelor, după ce a fost abandonat de casa de discuri pentru că a folosit o insultă rasistă

www.billboard.com
Billboard 200 logo

Cântăreţul country Morgan Wallen, aflat în centrul unui scandal după ce a fost înregistrat folosind o insultă rasistă şi abandonat recent de casa de discuri, de reţelele majore de radio, precum şi de unele servicii de streaming, care nu îi mai promovează muzica, a ocupat prima poziţie a topului american al albumelor pentru a patra săptămână consecutiv, potrivit news.ro.

„Dangerous: The Double Album” a fost vândut în 149.000 de unităţi în SUA, în săptămâna încheiată pe 4 februarie, potrivit MRC Data. Albumul a debutat în fruntea clasamentului Billboard 200 pe 23 ianuarie.

Citește și: Explicații oficiale: cine se poate vaccina cu cele trei tipuri de doze în funcție de vârstă

În ultima săptămână, piesele de pe album au fost accesate online de aproximativ 160 de milioane de ori.

Acesta este primul album country care reuşeşte performanţa de a petrece primele patru săptămâni de la lansare pe primul loc, de la „Up!” al cântăreţei Shania Twain (decembrie 2002 - ianuarie 2003).

În actualul Billboard 200, locul al doilea a fost ocupat de „The Voice” al rapperului Lil Durk, care a urcat trei poziţii, după ce a fost vândut în 86.000 de unităţi în a şaptea săptămână de la debut. Albumul, apărut în decembrie, a fost relansat pe 29 ianuarie cu 14 piese adiţionale. Ambele versiuni au fost luate în calcul.

Locul al treilea în top a fost ocupat de „Shoot for the Stars Aim for the Moon” al lui Pop Smoke, în coborâre o poziţie, după ce a fost vândut în 43.000 de unităţi în a 31-a săptămână de la apariţie.

The Weeknd şi „After Hours” s-au menţinut pe patru, cu 34.000 de unităţi vândute în a 46-a săptămână de la lansare, iar Juice WRLD şi „Legends Never Die” au urcat un loc, până pe cinci, cu peste 30.000 de unităţi vândute în a 30-a săptămână.

Top 10 este completat de Luke Combs şi „What You See Is What You Get”, Taylor Swift şi „Evermore”, Lil Baby şi „My Turn”, Ariana Grande şi „Positions” şi de Megan Thee Stallion şi „Good News”.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.