Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova acuză Parisul: A încălcat confidențialitatea negocierilor Macron-Putin, așa înțeleg ei cuvântul 'diplomație'

The Mercury
Putin Macron telefon

Parisul a încălcat confidențialitatea negocierilor dintre președinții Federației Ruse și Franței, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, acest lucru caracterizează în principiu abordările diplomației franceze, a declarat duminică reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la postul de televiziune Rossiya-1.

„Atunci când se duc convorbiri la cel mai înalt nivel, atunci aceasta, bineînțeles, este o poveste confidențială, în mod natural, acestea sunt negocieri închise. S-a dovedit că acum câteva luni, când Macron l-a sunat pe președintele Rusiei, întreaga conversație a fost înregistrată de o cameră jurnalistică, cu jurnaliști care stăteau și filmau totul. Acesta este un exemplu al faptului că așa înțeleg ei cuvântul "diplomație"”, a spus ea, comentând filmul documentar al regizorului francez Guy Lagache "Președintele, Europa și războiul" despre demersurile lui Macron pentru rezolvarea conflictului ucrainean, în care au fost prezentate imagini ale unei conversații telefonice între Macron și Putin.

Zaharova a menționat că Parisul a avut la dispoziție opt ani pentru a „arăta minunile profesionalismului său”, lucrând la acordurile de la Minsk în cadrul formatului Normandia. „Zero, după cum ați văzut”, a afirmat ea despre rezultatele acestei munci. Potrivit reprezentantei Ministerului rus de Externe, Franța înzestrează funcțiile diplomatice cu instrumente care nu se aplică diplomației, astfel că măsurile sale în politica externă sunt ineficiente. „Timp de opt ani, s-a făcut tot posibilul pentru a împiedica partea numită "regimul de la Kiev" să îndeplinească acordurile de la Minsk și, din păcate, partea ucraineană a fost acoperită pentru a împiedica realizarea scenariului pașnic”, a adăugat Zaharova.

Ea a menționat că nu prea merită să ne așteptăm la confidențialitate în ceea ce privește partea franceză după publicarea la televiziunea franceză a unor imagini de la discuțiile închise ale lui Macron cu Putin.

Documentarul Lagash a fost difuzat joi pe France 2 . Echipa de filmare s-a concentrat pe eforturile diplomatice ale lui Macron pentru a rezolva criza ucraineană, inclusiv pe conversațiile sale cu președintele rus și cu alți lideri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.