Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova aruncă tehnologia în LUPTA contra coronavirusului: Geolocalizarea pe telefon pentru a opri epidemia

Premierul rus Mihail Mişustin a dat luni termen Guvernului cinci zile să dezvolte un sistem care să permită - prin folosirea datelor geolocalizării telefoanelor mobile - o depistare a deplasării persoanelor care s-au aflat în contact cu pacienţi contaminaţi cu noul coronavirus şi o îndemnare a acestora la izolare, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Acest dispozitiv va permite urmărirea ”cetăţenilor care se află în contact cu pacieţi contaminaţ, pe baza informaţiilor furnizate de către operatorii telefonici cu privire la o geolocalizarea unui telefon mobil”, a precizat într-un comunicat Ministerul rus al Telecomunicaţiilor.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

Acest lucru ”le va permite cetăţilor să fie informaţi (prin telefon) şi să ştie dacă au fost în contact cu o persoană contaminată” şi să fie ”informaţi cu privire la necesitatea de a se izola”, a adăugat el.

Până în prezent, 438 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate în Rusia care - într-o încercare de a opri epidemia - a interzis temporar pe teritoriul rus a oricărui cetăţean străin.

Prin folosirea datelor personale, Rusia urmează exemplul altor ţări, care au luat măsuri asemănătoare, urmând exemplul Israelului, care şi-a autorizat recent serviciul de securitate internă Shin Beth să colecteze date de geolocalizare.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.