Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mossadul se CUTREMURĂ: demisii la foc automat sub conducerea noului director; conflicte interne între spioni

romanialibera.ro
Mossad Israel

Al patrulea oficial de rang înalt al Mossad-ului, serviciul de informaţii externe al Israelului, a demisionat de când noul șef al agenției, David Barnea, a preluat conducerea în urmă cu aproximativ șapte luni, informează Haaretz.com.

Comandantul diviziei Mossad responsabilă cu operațiunile speciale și-a dat demisia din cauza diferențelor de opinie dintre el și David Barnea, șeful agenției de anul trecut, a informat duminică Channel 13 News care citează un raport intern al organizației.

Comandantul, care a fost identificat în raport drept B., ar fi demisionat după o întâlnire în care Barnea i-a spus lui B. că el și alți înalți oficiali din subordinea lui au devenit o „povară a organizației”.

Potrivit raportului, Barnea a dorit să facă schimbări majore în modul în care funcționează departamentul condus de B. din cauza dificultăților în operarea agenților israelieni în străinătate, iar B. nu le-a implementat așa cum a cerut.

După întâlnirea dintre cei doi și demisia lui B., adjunctul acestuia și o serie de agenți și-au dat demisia. Un nou comandant și-a asumat între timp rolul de a conduce departamentul.

B. este al patrulea oficial înalt al Mossadului care a demisionat de când Barnea a preluat conducerea în urmă cu aproximativ șapte luni. Au plecat și șefii diviziilor de tehnologie, antitero și Tzomet din Mossad. Tzomet este divizia responsabilă cu localizarea, recrutarea și gestionarea agenților străini.

Vezi și: Șeful Mosad amenință voalat Iranul: 'Nu va avea arme nucleare – nici în următorii ani, nici niciodată. Aceasta este promisiunea Mosadului' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.