Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul care a determinat-o pe Viorica Dăncilă să amâne OUG de amnistie și grațiere - Intervenții de la Washington și Bruxelles - SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Surse guvernamentale, citate de Realitatea.net, sustin că poziţia Vioricăi Dăncilă, de tergiversare a amnistiei și grațierii, este impusă de presiunile partenerilor euro-atlantici.

Conform surselor citate, atât președintele Iohannis, cât și Viorica Dăncilă au primit un raport de la Washington, via Bruxelles.

Actul se referă la consecintele unei astfel de ordonante, care ar destabiliza, in viziunea partenerilor, statul de drept din România.

Citeste si Monica Macovei îl acuză pe Tudorel Toader că 'a trădat justiția': 'S-a înrolat definitiv în armata PSD&ALDE de distrugere a justiției și a țării'

Un alt motiv pentru care se solicita renuntarea la acest proiect, ar fi, potrivit sursei citate, incompatibilitatatea adoptării unei astfel de masuri cu statutul de președinte al Consiliului UE.

De altfel, in cadrul unei intalniri informale cu jurnalistii, premierul a precizat, joi, ca nu va promova o astfel de ordonanta daca nu are semnatura ministrului justitiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.