Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul ULUITOR pentru care se pregătește un val uriaș de refugiați spre Europa

stirileprotv.ro
refugiati Lesbos

Europa e suprasaturată din cauza venirii refugiaţilor, dar, se pare că acesta este doar începutul. La porţile Bătrânului Continent vor veni şi migranţi din alte zone. De această dată, nu războiul e de vină, ci încălzirea globală.

Expertii in clima avertizeaza ca incalzirea globala ar putea face de nelocuit mai multe regiuni ale lumii, dand nastere astfel unui nou val de refugiati. Un recent studiu realizat de Institutul de Chimie Max Planck si de expertii Institutului Cipriot din Nicosia avertizeaza asurpa faptului ca, in ritmul actual de crestere a temperaturilor, Orientul Mijlociu si Africa de Nord nu vor mai putea fi locuite de oameni pana la sfarsitul acestui secol. Si asta pentru ca temperatura maxima in zilele caniculare va ajunge la 50 de grade Celsius (fata de 43 la ora actuala) in aceste regiuni.

Citeşte şi: Noi afirmații șocante ale lui Donald Trump: 'Nu îi vom lăsa să ne violeze'

Iar astfel de temperaturi insuportabile nu se vor inregistra o zi sau doua pe an; numarul lor ar putea ajunge la 200 pana la sfarsitul secolului in Orientul Mijlociu si Africa Nord. Asta in timp ce noptile racoroase se vor reduce la 1%. “Daca aceste temperaturi ridicate devin realitate, o parte din regiune ar putea deveni de nelocuit pentru mai multe specii, inclusiv cea umana”, spun cercetatorii. “Orientul Mijlociu si Africa de Nord vor deveni o zona torida” iar aceste temperaturi extreme “pot exacerba problemele umanitare si contribui la migratie”, conform ProTV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.