Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motorul economiei germane este pe ducă - pandemia afectează grav IMM-urile: peste 1 milion de locuri de muncă sunt afectate

libertatea.ro
muncitori

Peste un milion de locuri de muncă s-ar putea pierde anul acesta în întreprinderile mici şi mijlocii - coloana vertebrală a economiei germane - din cauza pandemiei de COVID-19, scrie publicaţia TheLocal.de, relatază News.ro. În studiul său anual realizat pe sectorul „Mittelstand”, banca de investiţii de stat KfW a estimat că IMM-urile ar putea pierde aproximativ 3,3% din forţa de muncă până la sfârşitul anului, echivalentul a 1,1 milioane de locuri de muncă.

Există aproximativ 3,8 milioane de astfel de companii în Germania, cea mai mare economie a Europei - predominant afaceri de familie specializate în sectoare precum industria prelucrătoare, care adesea lucrează pentru export.

Acestea numără 60% dintre angajaţi - 32,3 milioane în 2019 -, iar cota sa în activitatea economică globală a Germaniei este de peste 71%.

Studiul KfW arată că pandemia a lăsat „urme adânci” în sectorul IMM-urilor.

"Îngrijorările şi incertitudinea sunt întotdeauna mari. Vânzările scad mai mult decât în ​​criza financiară", a spus acesta.

Recesiunea istorică în care virusul a cufundat cea mai mare economie din Europa şi anxietatea privind redresarea au impact asupra perspectivelor din acest an pentru IMM-uri, relevă studiul KfW.

„Mai mult de una din două IMM-uri - aproximativ două milioane de companii - se aşteaptă la o scădere a veniturilor”, cu o scădere de 12% aşteptată pentru sector în ansamblu, echivalentă cu 545 miliarde de euro.

KfW a semnalat că şi companiile suspendă proiecte de investiţii din cauza „incertitudinii şi a fondurilor restrânse”.

Până la sfârşitul lunii august, Germania pierduse deja 670.000 de locuri de muncă, cu prognoze macroeconomice „foarte pesimiste” care indică un ultim trimestru dificil în acest an.

Citește și: STUDIU Pacienții cu ficat gras sunt mult mai puternic expuși la virusul Sars-Cov-2

Joi, datele arătau că încrederea consumatorilor a scăzut, pe măsură ce aceştia se tem de suplimentarea restricţiilor pentru a reduce răspândirea pandemiei.

Ca parte a unui plan amplu de sprijin din partea guvernului german, KfW a plătit din aprilie 55 miliarde de euro companiilor aflate în dificultate.

Climatul actual de „mare incertitudine” trebuie contracarat cu „măsuri specifice de politică economică”, conchide studiul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.