Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mourinho, audiat de un judecător spaniol în dosarul în care este bănuit de fraudă fiscală

www.skysports.com
Jose Mourinho

Antrenorul echipei Manchester United, Jose Mourinho, a fost audiat, vineri dimineaţă, de un judecător din Madrid, în dosarul în care este bănuit că ar fi prejudiciat fiscul spaniol cu suma de 3,3 milioane de euro, în perioada în care a pregătit formaţia Real Madrid.

Mourinho a venit singur la tribunal, nu a evitat presa, intrând pe uşa principală şi la plecare a stat de vorbă cu ziariştii.

"Am stat cinci minute. Este foarte simplu. Am plecat din Spania în 2013 cu convingerea că situaţia mea fiscală este pefect legală. După câţiva ani am fost informat că s-a deschis o investigaţie şi că, pentru regularizarea situaţiei mele, trebuie să plătesc o anumită sumă. Nu am discutat-o, am plătit-o, am semnat actele de conformitate cu statul şi, din moment ce am plătit tot ce a fost stabilit, asta i-am spus judecătorului", a declarat Mourinho, după ieşirea de la tribunal, potrivit marca.com, citat de News.ro.

Citește și: Evra ar putea fi dat afară de Olympique Marseille, după ce a lovit un suporter înaintea meciului de la Guimaraes - VIDEO

Departamentul Infracţiuni economice al procuraturii din Madrid a depus, în vară, o plângere în justiţie împotriva antrenorului portughez Jose Mourinho, pe care îl acuză că s-a sustras de la plata impozitului pe venit, păgubind fiscul spaniol cu suma de 3,3 milioane de euro.

Suma totală fraudată este de 3.304.670 euro, din care 1.611.537 euro în 2011 şi 1.693.133 euro în 2012.

Potrivit procurorilor, Mourinho s-a folosit de o structură de societăţi ale căror date de înfiinţare nu au putut fi stabilite, dar despre care se ştie că sunt anterioare datei de 17 septembrie 2014, cu obiectivul de a ascunde venituri din cedarea drepturilor sale de imagine.

Mourinho a semnat, la 31 martie 2010, cu gruparea Real Madrid, un contract de muncă şi şi-a stabilit reşedinţa în capitala Spaniei, dobândind statutul de rezident fiscal în această ţară. El nu a trecut în declaraţiile fiscale aferente anilor 2011 şi 2012 veniturile obţinute din cedarea drepturilor sale de imagine, iar acuzarea consideră că portughezul a făcut acest lucru cu scopul de a obţine un beneficiu ilegal.

În iulie 2014, autorităţile spaniole l-au informat pe Mourinho că îi vor fi investigate declaraţiile de venit pentru perioada 2010-2012 şi cea de non-rezident, din 2013. Un an mai târziu, în iulie 2015, Mourinho a recunsocut că nu a trecut în declaraţiile de venit sumele obţinute din cedarea drepturilor de imagine şi a acceptat să plătească o amendă de 1.146.307,83 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.