Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MTS susține că doar 7% dintre angajaţi se află în grevă și că activitatea loturilor naționale nu este afectată

news.ro
mts

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, printr-un comunicat de presă, că doar 7 la sută dintre angajaţi se află în grevă, adică 200 de persoane din totalul de 2998, şi că activitatea loturilor naţionale nu este afectată de conflictul de muncă declanşat de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, scrie news.ro.

"Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă că nici una dintre unităţile din teritoriu nu şi-a întrerupt activitatea în urma grevei generale anunţată pentru astăzi de către conducerea Sindicatului Naţional Sport şi Tineret. De asemenea, activitatea sportivă a loturilor şi echipelor naţionale nu a fost deloc afectată şi se desfăşoară în condiţii normale. Cifra de aproape 4.000 de grevişti anunţată de conducerea SNST nu poate fi reală, din simplul motiv că MTS are doar 2998 angajaţi. Mai mult, MTS a solicitat unităţilor din teritoriu date exacte ale situaţiilor locale şi, din informaţiile centralizate până la această oră, dintre cei 2998 de angajaţi, doar aproximativ 200 se află în grevă, (deci un procent de 7% din numărul total al salariaţilor), situaţie care nu mai poate fi asimilată cu termenul de «grevă generală»”, se arată în comunicatul MTS.

Reprezentanţii ministerului afirmă că nici cei 200 de salariaţi aflaţi în grevă nu au depus cereri către directorii de unităţi, aşa cum prevede legea: „Nici cei aproximativ 200 de salariaţi aflaţi în grevă nu au depus însă, conform legislaţiei, cereri către directorii de unităţi, cu 48 de ore înainte, ci doar au semnat nişte tabele de adeziune. MTS face eforturi pentru ca în continuare activitatea să se desfăşoare în parametri normali şi îşi reiterează disponibilitatea, în măsura posibilului şi a respectării legislaţiei în vigoare, de a ameliora şi rezolva problemele de natură salarială ale angajaţilor şi de a continua dialogul cu SNST, în interesul comun de a găsi cele mai bune soluţii”.

Citește și: Kepa Arrizabalaga îl înlocuiește pe Courtois la Chelsea și devine cel mai scump portar din istorie

Salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, DJTS, Case de Cultură ale Studenţilor, Complexuri Sportive Naţionale au intrat în grevă generală, miercuri dimineaţă, până la soluţionarea problemelor legate de inechităţile salariale comparativ cu restul bugetarilor. Tot miercuri, ar urma să aibă loc prima rundă de negocieri pentur noul contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unităţi din Ministerul Tineretului şi Sportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.