Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL la președinția CJ Neamț: 'Voi atrage fonduri pentru dezvoltarea pieţei locurilor de muncă'

Mugur Cozmanciuc

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă alături de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, că va atrage fonduri guvernamentale şi europene pentru dezvoltarea pieţei locurilor de muncă din judeţ.

"Practic, din 28 septembrie, Consiliul Judeţean Neamţ va fi un partener al mediului de afaceri, un partener real şi un promotor în dezvoltarea mediului de afaceri. Fiecare angajator şi angajat este într-o relaţionare cu statul, dar rolul statului este foarte important. Trebuie să fie asigurat suportul tehnic şi cel legislativ pentru dezvoltare. Consider că, dacă judeţul Neamţ are acum o problemă reală, aceea este hegemonia forţei de muncă, iar noi avem obligaţia să venim cu soluţii la această problemă. O altă problemă o reprezintă declinul accentuat al zonelor rurale şi chiar şi urbane. Din calitatea de preşedinte al CJ, pe lângă proiectele menţionate pe care le voi avea în parteneriat cu Primăria municipiului Piatra Neamţ voi avea în vedere implementarea imediată a două proiecte care au şi finanţare europeană", a declarat Mugur Cozmanciuc, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru: 'Urmează o lună grea. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă'

Candidatul PNL la preşedinţia CJ Neamţ a adăugat că un proiect vizează creşterea gradului de ocupare profesională a categoriilor vulnerabile.

"Agenţia de ocupare a forţei de muncă să se implice activ ca tinerii şi categoriile vulnerabile să aibă parte de ajutor. Judeţul Neamţ are nevoie să atragă forţă de muncă specializată, tineri care să vină şi să rămână aici. Acest proiect va fi implementat din 2021", a explicat Mugur Cozmanciuc.

Al doilea proiect subliniat de Cozmanciuc ca "necesitate şi urgenţă' ţine de combaterea sărăciei şi de promovarea incluziunii sociale, prin regenerarea zonelor urbane şi rurale.

"Sunt comunităţi rurale în judeţul Neamţ unde nivelul de trai este foarte scăzut, iar resursele sunt foarte puţine. Rolul Consiliului Judeţean va fi, pe lângă proiectele mari de infrastructură, dezvoltarea de parcuri industriale, tehnologice, pentru a atrage investitori care să crească nivelul de trai, de educaţie al acestor zone, să genereze o dezvoltare durabilă a zonelor rurale şi urbane", a menţionat preşedintele PNL Neamţ.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Al treilea obiectiv pe care Mugur Cozmanciuc îl are în vedere, în colaborare cu Guvernul şi toate primăriile, este dezvoltarea învăţământului dual.

"Sunt companii are au înfiinţat deja acest tip de învăţământ, dar au nevoie de ajutor din punct de vedere legislativ, să aibă parte de susţinere, de forţă de muncă pregătită. Tot cu ajutorul fondurilor europene vom promova programe de reconversie şi profesionalizare, prin programe de instruire şi perfecţionare. Este momentul ca anul 2020 să aducă pentru angajat şi angajator o relaţie corectă şi facilă cu statul, un click distanţă să fie timpul de răspuns la orice solicitare", a explicat candidatul PNL.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi-a exprimat susţinerea pentru Mugur Cozmanciuc şi candidaţii PNL Neamţ la alegerile locale.

"Oamenii trebuie să simtă că cei din administraţie sunt acolo pentru a-i ajuta să îşi rezolve problemele. Iar asta se vede la echipa PNL, care a reuşit să facă diferenţa între populism şi dorinţa de a face ceva, să se vadă rezultate, să arate că îi pasă cu adevărat de nevoile oamenilor. S-a văzut că se poate în alte judeţe, de aceea cred că se poate şi la Neamţ. Voi face campanie cu colegii mei de la Neamţ şi voi lucra cu ei după ce vor câştiga, pentru că s-a văzut că sunt multe probleme, care trebuie să fie rezolvate. Am venit la Neamţ să transmit cu toată determinarea că nemţenii pot avea încredere totală că ne apucăm de treabă şi se vor vedea rezultatele în cel mai scurt timp", a declarat ministrul Violeta Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.