Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ: 'Investiţiile din buget, la cel mai ridicat nivel din istoria României'

Mugur Cozmanciuc

Investiţiile din bugetul de stat sunt la cel mai înalt nivel din istoria României, a declarat, vineri, preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Liderul PNL Neamţ a precizat că bugetul pentru investiţii se ridică la 61,4 miliarde lei, cu 8,3 miliarde lei mai mult faţă de anul trecut şi 9,5 miliarde lei mai mult faţă de anul 2019, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Specialiștii ISU dau de PĂMÂNT cu Lucian Bode după TRAGEDIA de la Constanța: Saltelele pneumatice NU pot fi folosite în misiuni de salvare

"Saltul spre dezvoltarea României îl facem prin investiţiile masive, motorul generator de bunăstare reală pentru întreaga societate. Investiţiile cresc nivelul de trai, gradul de civilizaţie al unei ţări şi sporesc şansa ca fiecare persoană să se poată realiza în viaţă prin propria muncă", a declarat preşedintele PNL Neamţ.

Deputatul Mugur Cozmanciuc a adăugat că anul trecut 46% din cele 53,2 miliarde de lei investite provin din fonduri europene.

"Comparativ cu 2019, autorităţile locale au realizat în 2020, sub guvernarea PNL, o creştere cu 64,6% a investiţiilor din fonduri europene. Sub guvernarea PNL, absorbţia de fonduri europene a crescut de la 25,2%, la momentul preluării guvernării, la 43,6% în 2020, înregistrând cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeana", a explicat preşedintele PNL Neamţ.

Bugetul de stat va fi aprobat vineri, în şedinţa Guvernului, urmând ca săptămâna viitoare să fie dezbătut în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.