Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Multinaţională cu 14.000 de angajaţi, anunţ crucial despre salarii după 'revoluţia fiscală'

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

OMV Petrom discută cu sindicatul reprezentativ modificarea contractului colectiv de muncă, astfel încât salariile angajaților să nu scadă în urma modificărilor fiscale, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanții companiei.

"Suntem în negocieri cu sindicatul reprezentativ asupra contractului colectiv de muncă. Discuțiile includ atât modificările codului fiscal cât și eventuale majorări. Avem încredere că discuțiile responsabile cu partenerul social nu vor conduce la diminuări ale salariilor actuale", se arată într-un răspuns al OMV Petrom, transmis la solicitarea Agerpres.

Vezi şi: Nuclearelectrica, anunţ după 'revoluţia fiscală': Salariile nete se menţin şi chiar cresc

OMV Petrom are 13.886 de angajați, potrivit raportului pentru primele nouă luni ale acestui an.

Joi, un alt mare angajator, Kaufland România, a anunțat că preia contribuțiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului. Astfel, fiecare angajat Kaufland România va avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

"Compania înțelege astfel să liniștească îngrijorările salariaților și familiilor acestora și îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranța lor salarială', a declarat Laura Iancu, director Resurse Umane în cadrul Kaufland România, citată într-un comunicat al companiei. Retailerul a avut anul trecut 14.070 angajați.

Guvernul a aprobat, miercuri, prin modificarea Codului fiscal, o serie de măsuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Printre aceste măsuri, autoritățile au decis trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Vezi şi: 'Revoluţia fiscală' are efecte şi în industria pariurilor: Anunţ al celui mai mare plătitor de taxe şi impozite din domeniu

De la 1 ianuarie 2018, nivelul contribuțiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.