Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Municipiul Mangalia și comuna Cumpăna: restaurantele au fost închise. Situația este critică și în Constanța, unde rata incidenței este de 1,36

Evz
Restaurant

Prefectura Constanţa a anunţat că restaurantele şi cafenelele din municipiul Mangalia şi din comuna Cumpăna au fost închise deoarece rata incidenţei cumulate a cazurilor Covid-19 depăşeşte 1,5 la mia de locuitori. Deşi şi municipiul Constanţa depăşeşte această rată autorităţile au decis să nu restricţioneze nicio activitate a agenţilor economici, eliminând cele peste 80 de cazuri care provin din centre de îngrijiri, iar atunci rata incidenţei cumulate a ajuns la 1,36 la mia de locuitori.

”La propunerea prefectului judeţului Constanţa, s-a votat în unanimitate menţinerea măsurii adoptate prin Hotărârea CJSU nr. 33/05.10.2020, care prevede la Art. 2 faptul că nu se restricţionează activitatea operatorilor economici de pe raza U.A.T. Constanţa, în ciuda ratei incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele zile de peste 1.5. Decizia a stat în baza analizei realizate de DSP Constanţa, care a relevat faptul că, din totalul de 503 cazuri COVID-19 în ultimele două săptămâni, 81 provin din centre de îngrijire în care au fost înregistrate focare izolate şi ţinute sub observaţie de autorităţi. În acest sens, rata incidenţei cumulate din Constanţa, fără cele 81 de cazuri confirmate în centre de îngrijire, este de 1.36”, a transmis, miercuri, Prefectura Constanţa, informează News.ro.

Citește și: Elena Udrea a dezvăluit semnificația semnului cu degetul la nas din Parlament. Cui îi era adresat gestul

CJSU a votat, însă, suspendarea activităţii restaurantelor din municipiul Mangalia şi din comuna Cumpăna.

“Nu aceeaşi decizie a putut fi luată şi în cazul localităţilor Mangalia şi Cumpăna, acolo unde rata incidenţei a ajuns la 1.53, respectiv 1.56. Astfel, membrii CJSU Constanţa au votat, în unanimitate, închiderea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepţia clienţilor cazaţi în hotel/pensiuni) de pe raza U.A.T. Mangalia şi U.A.T. Cumpăna, începând cu data de 07.10.2020, ora 24.00. În acelaşi timp, se închid şi operatorii economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, iar activităţile culturale sunt interzise, până la o nouă decizie a CJSU Constanţa”, menţionează comunicatul Prefecturii Constanţa.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: De ce nu l-a ascultat nimeni pe ministrul Tătaru? De ce alegeri?

De la începutul pandemiei, în judeţul Constanţa au fost confirmate 3.385 de cazuri de Covid-19, 94 dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.