Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Musulmanii au interzis și într-un mare oraș din China: Hotărâre fără precedent

musulmani

Poliţia chineză le-a ordonat unor hoteluri ieftine din metropola Guangzhou (fostul Canton), situată în sud-estul ţării, să nu permită cazarea de persoane din cinci ţări cu populaţie majoritar musulmană, cu toate că Ministerul de Externe chinez a indicat că nu a auzit niciodată de o asemenea măsură, relatează vineri agenţia Reuters. Trei hoteluri cu camere ce costă circa 150 de yuani (23 de dolari) pe noapte au afirmat pentru Reuters că au primit dispoziţii din partea poliţiei de la începutul lunii martie în care li se cere să refuze cazarea de persoane din Pakistan, Siria, Irak, Turcia şi Afganistan. ''Nu-mi este clar motivul. Pur şi simplu nu-i putem primi'', a declarat un angajat al unui hotel contactat telefonic. Se pare că dispoziţiile se aplică doar în cazul hotelurilor mai ieftine.

Toate cele cinci ţări în cauză s-au confruntat cu atacuri teroriste în ultimii ani. Siria, Irakul şi Afganistanul sunt în stare de război. Potrivit ediţiei de vineri a cotidianului South China Morning Post din Hong Kong, dispoziţiile par să reprezinte o măsură de securitate care coincide cu un forum de dezvoltare ce are loc în Guangzhou în această săptămână şi înaintea unui summit G20 ce se va desfăşura săptămâna viitoare în Hangzhou (est), deşi cele două oraşe se află la o distanţă de peste 1.000 de km unul de celălalt.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a afirmat că nu are cunoştinţă că un astfel de ordin a fost emis în Guangzhou. ''În ce priveşte China, politica noastră este în principiu de a încuraja persoane din China şi din alte ţări să aibă relaţii amicale şi dorim să venim cu diverse politici practice în acest sens'', a declarat el. Guangzhou este capitala provinciei Guangdong, cu exporturi puternice, şi pe teritoriul său se află o populaţie considerabilă de străini, dintre care mulţi sunt comercianţi din Africa. China are, de asemenea, o populaţie musulmană, din care majoritatea trăieşte în regiunea vestică Xinjiang, unde au loc violenţe şi unde guvernul afirmă că se confruntă cu o campanie concertată din partea extremiştilor islamişti.

Beijingul încearcă să aibă relaţii bune cu lumea musulmană, îndeosebi cu regiunea Orientului Mijlociu, bogată în petrol, şi, de mai mulţi ani, a strâns legăturile cu Pakistanul, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.